Η ΔΗΜΑΡ ψήνεται για κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

     Το «αριστερά της ευθύνης» μεταφράζεται «αριστερά του μνημονίου»;

Εάν οδηγηθούμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα του μνημονίου θα σαρωθούν.  Το μνημονιακό στρατόπεδο επιχειρεί απεγνωσμένα να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο όπως ο διάολος το λιβάνι.  Έτσι όπως όλα δείχνουν μετά τις ακροδεξιές είναι διατεθειμένος να κάψει και τις ψευδοαριστερές εφεδρείες του.

Στην προηγούμενη εκλογική περίοδο «έκαψε» αρχικά το ΛΑΟΣ  (που έμεινε εκτός βουλής) και μετά την κάποτε αντιμνημονιακή  ΝΔ (που έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους). Τώρα ήρθε η σειρά της ψοφοδεούς κατοικίδιας «αριστεράς» της ευθύνης όπως όλα δείχνουν να δώσει το φιλί της ζωής στον πεθαμένο δικομματισμό.  Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ δείχνει την κατεύθυνση και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους χειρισμούς της «κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές» (στις οποίες όπως όλα δείχνουν η ΔΗΜΑΡ θα καταποντιστεί). Ρίχνει τις ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων, εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης κλείνοντας το μάτι στη συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η τελευταία διατύπωση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά:   » Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.»  Σταδιακή απαγκίστρωση είναι μια άλλη ονομασία για την επαναδιαπραγμάτευση ή αλλιώς μια ωραιοποιημένη ονομασία για τη διατήρηση και εφαρμογή του μνημονίου.  Το κλειδί βρίσκεται στην προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ. Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο να σημειωθεί ρήξη με την Ευρωζώνη, μέχρι που μπορεί να φτάσει η ΔΗΜΑΡ;   Η αγάπη για το ευρώ θα αναδειχθεί ισχυρότερη της αγάπης για την πολιτική επιβίωση και τις ιδεολογικές αρχές;

Ο Φώτης Κουβέλης πιέζεται από εκδοτικά συγκροτήματα και μέλη του κόμματος του που έχουν στενούς δεσμούς με επιχειρηματικά συμφέροντα  να συμβάλλει στη δημιουργία μνημονιακής κυβέρνησης λίγων μηνών χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, μέχρι να βρεθεί από το σύστημα κάποια ανταγωνιστική πρόταση απέναντι στο αντιμνημονιακό μέτωπο.

Αν δεχθεί δε να παίξει αυτό τον άχαρο ρόλο, η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα στηριχθεί στη Βουλή από τους 108 βουλευτές της ΝΔ, τους 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και τους 19 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Προκύπτει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 168 εδρών.

Η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στις πολιτικές του Μνημονίου και ότι δεν θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Μένει να δούμε αν οι δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο είναι πιο ισχυρές. 

Δείτε  και κρατήστε τις δηλώσεις αμέσως μετά τα αποτελέσματα.  Και τις διαψεύσεις.  Και ας περιμένουμε.

One thought on “Η ΔΗΜΑΡ ψήνεται για κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: