Η οθόνη βάφτηκε κόκκινη

  Παραλειπόμενα της μεγάλης σφαγής

Η σφαγή στο Κολοράντο (διαβάστε περισσότερα εδώ) δεν σημαδεύει μόνο τα παγκόσμια εγκληματικά, αλλά και τα κινηματογραφικά χρονικά. Είναι η πρώτη φορά που η πρεμιέρα μιας χολιγουντιανής ταινίας βάφεται στο αίμα. Σε ένδειξη πένθους, η παραγωγός εταιρεία (Warner Bros.) ματαίωσε την αποψινή λαμπερή πρεμιέρα του “Σκοτεινού Ιππότη” στο Παρίσι, ενώ ματαιώθηκε η συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να δώσουν ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Επίσης η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι η αποψινή προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία αστυνομικών δυνάμεως σε ΟΛΟΥΣ τους κινηματογράφους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για δύο λόγους: πρώτον, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μίμησης και δεύτερον, για να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι θεατές…   Μήπως θα έπρεπε να ντυθούν οι αστυνομικοί με τη στολή του Batman ώστε να ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα της ταινίας;

Και μια μακάβρια σύμπτωση: ο κινηματογράφος-σφαγείο απέχει μόλις 40 χλμ. από το Γυμνάσιο Κολουμπάιν όπου το 1999 δύο μαθητές δολοφόνησαν με πυροβόλα όπλα 13 άτομα, συμμαθητές τους και καθηγητές.

Ανατριχιαστικά κυνική είναι η δήλωση που έκανε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας Λουί Γκόχμερτ σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό λίγες ώρες μετά τη σφαγή.

Ο υπερσυντηρητικός βουλευτής υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή ήταν αποτέλεσμα “των συνεχιζόμενων διωγμών κατά των ιουδαιο-χριστιανικών θρηκευτικών πεποιθήσεων” και αναρωτήθηκε γιατί μες στην κινηματογραφική αίθουσα δεν υπήρχε ούτε ένας ένοπλος για να εξουδετερώσει τον “μανιακό”.

Η συζήτηση στα social media και στις ηλεκτρονικές σελίδες των αμερικανικών εφημερίδων οργιάζει. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα σχόλια και τα περισσότερα περιστρέφονται γύρω από την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή. Πολλοί παρατηρούν ότι αν υπήρχαν οπλοφόροι ανάμεσα στους θεατές, το μακελειό θα ήταν πολύ χειρότερο…

One thought on “Η οθόνη βάφτηκε κόκκινη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: