Το κίνημα «Δεν πληρώνω» κατεβαίνει στις εκλογές;!

Απαράδεκτη λαθροχειρία

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απαράδεκτη από κάθε άποψη ανακοίνωση του blog oxidiodia.gr ότι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κατεβαίνει σε εκλογές! Από πότε τα κινήματα κατεβαίνουν στις εκλογές;  Η είδηση είναι το ίδιο παράλογη και παραπλανητική με το να εμφανιστεί ένα κόμμα στις εκλογές με τον τίτλο «φοιτητικό κίνημα» ή «αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» ή «κίνημα της πατάτας».  Πόσο προδομένος θα αισθανόταν άραγε πολύς κόσμος αν στις εκλογές βλέπαμε «κόμματα» όπως ΠΑΜΕ, Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου κλπ. Ολοι λίγο-πολύ γνωρίζουν την ανάγκη αυτονομίας των κινημάτων από τα κόμματα.  Το πολύχρωμο και αντιφατικό κίνημα ανυπακοής αρχικά ενάντια στα διόδια και στη συνέχεια γενικότερα κόντρα στις επιταγές του μνημονίου σύντομα χωρίστηκε σε δεκάδες ανεξάρτητα κέντρα τα οποία λειτουργούσαν λίγο-πολύ με τον ίδιο τρόπο (ανοιχτές συνελεύσεις κτλ).  Η πολυδιάσπαση συνήθως λειτουργεί αποσυσπειρωτικά αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Αυτό που έγινε τώρα είναι συγκεκριμένα μια ολιγομελής ομάδα από τις πολλές που χρησιμοποιούν το γενικό καπέλο «δεν πληρώνω» αποφάσισε ότι το κίνημα της ανήκει και αποφάσισε να εξαργυρώσει τους αγώνες κατεβαίνοντας στις εκλογές. Δικαίωμα της να το κάνει φυσικά αλλά όχι καπηλεύοντας το όνομα και τους αγώνες και τη δράση χιλιάδων πολιτών.

Οι επιτροπές αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε ανακοίνωση τους καταγγέλουν του μαυρογιαλούρους –όπως τους αποκαλεί- του oxidiodia.gr.

«Παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια την κατιούσα και τυχοδιωκτική  πορεία μιας ολιγομελούς συλλογικότητας πολιτών που αντιτίθενται στην πληρωμή διοδίων να καπηλεύεται την απήχηση και τις δράσεις εκατοντάδων διαφορετικών συλλογικοτήτων και λαϊκών συνελεύσεων  σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδων ανένταχτων αγωνιστών  που συναπαρτίζουν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.  Με έκπληξη είδαμε ανακοίνωση αυτής της ομάδας ενάντια στα διόδια να καπηλεύεται εδώ και μήνες την δυναμική αυτού του κινήματος του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε κι εμείς (www.denplirono.info) και αρκετά συχνά να το προβοκάρει με τις πρακτικές της. Καταγγείλαμε  αυτές τις πρακτικές με συγκεκριμένες αναφορές.»

Διαβάστε τη σχετική συζήτηση στο indymedia για μια πιο σφαιρική εικόνα

Απάντηση