ΔΕΑ: Ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Γροθιά για το σύστημα» χαρακτηρίζει η ΔΕΑ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα των εκλογών με κεντρικό άρθρο της εφημερίδας της, Εργατική Αριστερά, που προδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της. Πέρα από μια κριτική των αποτελεσμάτων, ο συντάκτης εστιάζει στην επόμενη μέρα: «Το μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί» τονίζει η ΔΕΑ «από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων μόνο μέσα από το δρόμο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς». Εξειδικεύοντας την πρότασή της σημειώνει ότι αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης  θα είναι να «καταργήσει τα μνημόνια και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση, ως πρώτο βήμα για την επιβολή ενός προγράμματος επείγουσας κοινωνικής ανάγκης, με «λέξεις κλειδιά» τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία, την οργανωμένη αλληλεγγύη προς τους ανέργους». Για να διασφαλιστούν τα παραπάνω «θα κηρύξει τη στάση πληρωμών προς τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους».

Η πρόταση της ΔΕΑ ολοκληρώνεται με άπλωμα γέφυρας προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Θα επαναλάβουμε την έκκληση για ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς, τόσο στους αγώνες όσο και στις πολιτικές-εκλογικές αναμετρήσεις, προς όλες τις δυνάμεις και ιδιαίτερα προς τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», σημειώνει το άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

One thought on “ΔΕΑ: Ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: