Και νεκρούς η τρόικα ανασταίνει (σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ)

Σε ανοιχτή προεκλογική παρέμβαση προχώρησε την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Παραμονές της επετείου της Επανάστασης του ’21, το βασικό δίλημμα για τον εκπρόσωπο της ελληνικής ολιγαρχίας δεν είναι «ελευθερία ή θάνατος», αλλά «Ευρώπη ή χάος»  και, σε ελεύθερη απόδοση, «υποταγή ή θάνατος».

«Όχι ‘’υπέρ ή κατά του Μνημονίου», όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι το ‘’Ευρώπη ή χάος”», είπε χαρακτηριστικά.

Φρόντισε επίσης να επιτεθεί κατά της «μηδενιστικής και σταλινικής Αριστεράς», ενώ, ίσως επειδή διανύουμε τη Σαρακοστή, αναφέρθηκε έμμεσα στην Ανάσταση του Λαζάρου: «Η Ευρώπη μπορεί να μας έβαλε στα δύσκολα, αλλά ατο 2010 ήμαστε νεκροί και μας έδωσε το φιλί της ζωής. Τώρα που έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά, τιμώρησε το απολωλός πρόβατο και […]  θα δώσει βάρος στην ανάπτυξη». Ας ψηφίσουμε, λοιπόν, τα κόμματα του Μνημονίου, να συγχωρεθούν τ’ αποθαμένα μας…

Όμως το ευρωπαϊκό φιλί που και νεκρούς ανασταίνει δεν πείθει. Αντίθετα, πιο ταιριαστό φαίνεται το «Κiss Me Deadly» (Φίλησέ με μέχρι θανάτου), όπως είναι ο τίτλος μιας κλασικής νουάρ ταινίας του 1955.

 

Απάντηση