Μακελειό στην πρεμιέρα του νέου Μπάτμαν

 Νέα σφαγή στο Κολοράντο

 

Η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο σκοτεινή φαντασία. Ένας μασκοφόρος σκότωσε τουλάχιστον 12 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 50 στη μεταμεσονύκτια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάτμαν στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ.

Κανένας «σκοτεινός ιππότης» ή σουπερ-ήρωας δεν ήταν εκεί για να σταματήσει τον μακελάρη.

Ο μανιακός δολοφόνος φορώντας πλήρη σωματική θωράκιση και ασφυξιογόνα μάσκα, εισήλθε στην αίθουσα από την πόρτα εξόδου, έριξε δακρυγόνα μέσα στην κλειστή αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το τρομοκρατημένο κοινό.  Οι σφαίρες ήταν τόσο μεγάλου διαμετρήματος ώστε ορισμένες διαπέρασαν τους τοίχους και καρφώθηκαν στην διπλανή αίθουσα.  Ανάμεσα στα θύματα και ένα κοριτσάκι μόλις εννιά χρονών ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για ένα μωρό τριών μηνών που τραυματίστηκε από θραύσματα σφαίρας.

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο Τζέιμς Χολμς, 24 ετών,  οποίος συνελήφθη στο πάρκινγκ του σινεμά.  Στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος όπλισε το χέρι του 24χρονου; Η ψυχική ασθένεια,  η κουλτούρα της οπλοκατοχής, της βίας, η αποξένωση,  τα βιντεοπαιχνίδια, τα κόμιξ, οι κινηματογραφικές ταινίες,   το φυλετικό, κοινωνικό μίσος;

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Στη σκιά της μεγάλης σφαγής  η μεταμεσονύκτια πρεμιέρα της επιστροφής του Σκοτεινού Ιππότη έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων, αποφέροντας 27 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες ώρες.

Απάντηση