Πλήρωσε για να σε προσλάβουμε (και αν…)

Απίστευτοι φραγκοφονιάδες αυτοί οι κύπριοι επιχειρηματίες! Χωρίς καμιά διάθεση ρατσισμού ή διακρίσεων, η κυπριακή εταιρεία τηλεφωνίας Cyta έκανε μια πολύ σοβαρή καινοτομία στο χώρο των επιχειρηματικών πρακτικών, ζητώντας από τους υποψήφιους προς πρόσληψη να καταβάλλουν προκαταβολικά 25 ευρώ έκαστος για να γίνει δεκτή η αίτησή τους!! Με άλλα λόγια, «πληρώστε κορόιδα, και θα σκεφτούμε αν θα σας προσλάβουμε»!

Η απίστευτη αυτή αγγελία για ωρομίσθιο προσωπικό (σιγά, θα ξοδευτείτε αν δώσετε κανονικό μισθό!!) ανασύρθηκε από την ιστοσελίδα Άλφα Βήτα και πραγματικά εγείρει σοβαρά ερωτήματα: Για ποιο λόγο ζητείται παράβολο αίτησης; Μήπως είναι ένας ανέξοδος τρόπος να ενθυλακώσει η εταιρεία χιλιάδες ευρώ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, εκμεταλλευόμενη την εκρηκτική ανεργία των νέων και την απέλπιδα αγωνία τους για οποιαδήποτε θέση εργασίας; Ποιος θα ελέγξει ότι πράγματι θα προσληφθεί προσωπικό; Τι θα γίνει αν αυτή η πρακτική γενικευτεί από τους εργοδότες; Οδηγούμαστε μήπως σε έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, όποιος δίνει τα περισσότερα παίρνει και τη δουλειά;

Όπως δηλώνεται στους όρους συμμετοχής, «όλοι οι αιτητές/τριες θα κληθούν αρχικά σε γραπτή εξέταση. Στη συνέχεια οι πρώτοι 200 κατά σειρά κατάταξης, βάσει των αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης, επιτυχόντες υποψήφιοι για κάθε θέση, οι οποίοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις, θα κληθούν σε προφορική/πρακτική εξέταση και σε άσκηση υπόδυσης ρόλων».  Και το κοσκίνισμα για μια ωρομίσθια θέση (!) δηλαδή τρέχα γύρευε αν μιλάμε για απολαβές άνω των 300 ευρώ το μήνα, δεν τελειώνει εδώ: «Οι υποψήφιοι που θα πετύχουν στην προφορική/πρακτική εξέταση και στην άσκηση υπόδυσης ρόλων θα περιληφθούν σε Κατάλογους Επιτυχόντων βάσει της σειράς κατάταξης των οποίων θα διενεργούνται προσλήψεις στις θέσεις αν και όταν προκύψουν ανάγκες πρόσληψης». «ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ»!!!

Προς το παρόν, δώστε κορόιδα το 25άρι και μετά βλέπουμε.

2 thoughts on “Πλήρωσε για να σε προσλάβουμε (και αν…)

  • 2 Ιουλίου 2012 at 21:47
    Permalink

    «ή θα είμαστε ήσυχοι ή ελέυθεροι»…έχει,προ πολλού,ο καιρός περάσει που η ηρεμία ή η λογική έλυναν τα προβλήματα.Αποφασίζουμε πλέον ή ήσυχοι θα πεθάνουμε για ΄χαρη τους ή ελέυθεροι θα ζήσουμε αντιστεκόμενοι κ μαχόμενοι.Δεν υπάρχει μέση λύση πια.

    Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: