Και πολιτικές πεποιθήσεις η Κούβα μάς αλλάζει!

Την απογοήτευσή της από την Κούβα εξέφρασε η ηθοποιός Φαίη Ξυλά (μην την μπερδεύετε με την επίσης ξανθιά Φαίη Σκορδά που είναι τηλεπαρουσιάστρια), που τη Δευτέρα ήταν καλεσμένη της Δέσποινας Καμπούρη σε μια μεσημεριανή εκπομπή του Σκάι. Πολλή δυστυχία είδε εκεί στην Κούβα, παρ’ όλο που οι Κουβανοί όλο χορεύουν και τραγουδούν. Όπως εξήγησε, η ίδια θέλησε να ταξιδέψει στην Κούβα, λόγω και των πολιτικών (υποθέτουμε αριστερών) πεποιθήσεων της οικογένειάς της. Όταν όμως άκουσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Κούβα, τρόμαξε. «Άλλαξα και πολιτικές πεποιθήσεις», παραδέχτηκε.

Μα το ΔΝΤ και τα Μνημόνια στο δρόμο της καπιταλιστικής Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και όχι της σοσιαλιστικής (με ή χωρίς παρένθεση) Κούβας μάς οδηγούν, επομένως η όμορφη Φαίη δεν έχει λόγο να φοβάται. Αφήστε που δεν διαθέτουμε κάποιον Φιντέλ… Αν ένα ταξίδι στην Κούβα αρκεί για να μας αλλάξει τις  πολιτικές πεποιθήσεις, υποθέτουμε προς τα δεξιότερα, τότε οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, που θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, πρέπει να κάνουν κάτι. Να οργανώσουν φτηνές πτήσεις τσάρτερ για την Καραϊβική, ώστε οι Έλληνες ψηφοφόροι να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι δυστυχία τούς περιμένει αν ενισχύσουν το ένα από τα δύο άκρα.

Ας σοβαρευτούμε. Πράγματι, στην Κούβα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ευημερίας και επιβίωσης, όμως γι’ αυτά δεν φταίει μόνο το ΚΚ Κούβας, αλλά κυρίως το εμπάργκο, το οποίο επέβαλαν κράτη και υπερεθνικοί οργανισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με σοσιαλιστικές ή αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις.

Διαφορετική άποψη για την Κούβα από την Φαίη έχει η Καμίλα Βαγιέχο

Απάντηση