Απέλυσαν καθαρίστρια επειδή δεν καθάρισε προτού… αυτοκτονήσει!

H ακόλουθη είδηση προέρχεται από το σάιτ 902.gr:

«Σκληρή και παράλογη, αλλά απόλυτα λογική στο πλαίσιο ενός συστήματος που βλέπει τους εργαζόμενους ως γρανάζι στην μηχανή παραγωγής κερδών για το κεφάλαιο, είναι η απόφαση ενός δικαστηρίου της Κροατίας που απέλυσε μια καθαρίστρια κρίνοντας ότι έχασε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του ωραρίου της εργασίας της.

«Η φτωχή γυναίκα κατηγορείται ότι δεν καθάρισε το εσωτερικό του δικαστηρίου πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, γεγονός που της στοίχισε την εμπιστοσύνη των εργοδοτών της» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σίνισα Κούχαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στον δημόσιο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση να απολυθεί η καθαρίστρια «σκληρή και παράλογη».

Η Ιβάνα Μούχαρ, 28 ετών, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τον περασμένο Απρίλη πηδώντας από τη στέγη του δικαστηρίου του Σάμομπορ, μιας μικρής πόλης κοντά στο Ζάγκρεμπ. Επιβίωσε από αυτήν την απόπειρα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο στο Ζάγκρεμπ.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας της Μούχαρ υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα διεπράχθη «κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ενώ δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της». Με αυτόν τον τρόπο η Μούχαρ «διέπραξε μια σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων» και «απώλεσε την εμπιστοσύνη του εργοδότη της», σύμφωνα με αποσπάσματα της απόφασης του δικαστηρίου που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του συνδικάτου».

Αυτοκτονήστε ελεύθερα, λέει ο καπιταλισμός, αλλά εκτός ωραρίου εργασίας, παρακαλώ!

Απάντηση