Έσβησε η μεγάλη φωνή των Soundgarden

Σοκ και θλίψη προκάλεσε σε εκατομμύρια φίλους της ροκ μουσικής η είδηση της ξαφνικής και αναπάντεχης απώλειας του Κρις Κορνέλ τραγουδιστή και κύριου συνθέτη του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος Soundgarden (και άλλων συγκροτημάτων όπως Audioslave, Temple of the dog) στα 52 του χρόνια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζουν την πιθανότητα της αυτοκτονίας του τραγουδιστή των Soundgarden, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα.

«Στις 12 π.μ. δεχτήκαμε μια κλήση από το ξενοδοχείο MGM Grand Casino. Φαίνεται ένας φίλος πήγε να ελέγξει τον Cornell με αίτημα της γυναίκας του. Πήγε στο ξενοδοχείο και τον βρήκε αναίσθητο στο μπάνιο. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και κηρύχθηκε νεκρός», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ντιτρόιτ.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως Κρις Κορνέλ έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του δι’ απαγχονισμού. Το γιατί επέλεξε ο αρχηγός των Soundgarden να θέσει έτσι άδοξα τέλος στη ζωή του, είναι κάτι που θα ερευνηθεί από την αστυνομία τις επόμενες ημέρες.

Χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αν πέθανε από στραγγαλισμό, άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Variety πως ο τραγουδιστής βρέθηκε με μια «ζώνη» γύρω από τον λαιμό του.

Οι Soundgarden ήταν το πρώτο συγκρότημα από την ανεξάρτητη σκηνή του Σιάτλ (Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains, Mudhoney) που υπέγραψε σε πολυεθνική και γνώρισε επιτυχία. Οι Soundgard υπήρξαν εμβληματικό συγκρότημα με τραγούδια όπως το Outshined και στη συνέχεια το Black Hole Sun (η μεγάλη mainstream επιτυχία τους) να καθορίζουν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τη νέα ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Οι Soundgarden ήταν πρωτοπόρο συγκρότημα και βοήθησαν να σπάσουν αρκετά ταμπού και ταμπέλες στη δεκαετία του ’90, όπως ο αυστηρός διαχωρισμός και το χάσμα που κυριαρχούσε μέχρι τότε ανάμεσα στους οπαδούς της εναλλακτικής ροκ και του μέταλ. H μουσική των Sandgarden συνδύαζε στοιχεία από διαφορετικά μουσικά ρεύματα.

Tο ταλέντο του Κρις Κορνέλ αναγνωριζόταν από όλους.  Ο Κρις Κορνέλ μετά την -προσωρινή- διάλυση των Soundgarden το 2005 όταν ακόμα στην ηγεσία της Κούβας βρισκόταν ο Φιντέλ Κάστρο, επισκέφτηκε και εμφανίστηκε ζωντανά στην Αβάνα με το συγκρότημα των Audioslave («σουπεργκρουπ» που είχε δημιουργήσει με μέλη των Rage Against the Machine). Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία αμερικανικού ροκ συγκροτήματος στην Κούβα. Ο Κρις Κορνέλ και ο Μορέλο ξόδεψαν 1.000.000 δολάρια για να μπορέσουν να εμφανιστούν ζωντανά στην Αβάνα και συμβούλεψε και τους συναδέλφους τους να επισκεφτούν την Κούβα.

 

 

 

Ήταν παντρεμένος με την ελληνοαμερικανίδα Βίκυ Καραγιάννη και είχε ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Δυστυχώς οι Soundgarden δεν έδωσαν ποτέ συναυλία επί ελληνικού εδάφους. Σε ένα από τα τελευταία του τουίτ αναφέρεται στην επίσκεψη του στο στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα.

To 1990 ο Κρις Κορνέλ δημιούργησε το συγκρότημα Temple of the dog, ως φόρο τιμής στον πρόωρα αδικοχαμένο φίλο του Άντριου Γουντ (τραγουδιστή των Mother Love Bone). Οι μουσική που συμμετείχαν στη συνέχεια δημιούργησαν τους Pearl Jam. Ξεχωρίζει το ντουέτο, δύο σπουδαίων φωνών του Κρις Κορνέλ με τον Έντι Βέντερ στο Hunger Strike (απεργία πείνας).


Απάντηση