«Κι όμως δεν αυτοκτόνησα»


Το απονενοημένο διάβημα του Δημήτρη Χριστούλα μας έφερε στο νου ένα ποίημα του Άρη Αλεξάνδρου, με τίτλο «μέσα στις πέτρες» (από τη συλλογή Ευθύτης Οδών – 1959): «Κι όμως δεν αυτοκτόνησα. / Είδατε ποτέ κανέναν έλατο να κατεβαίνει μοναχός του στο πριονιστήριο; / Η θέση μας είναι μέσα δω σ’ αυτό το δάσος / με τα κλαδιά κομμένα μισοκαμένους τους κορμούς / με τις ρίζες σφηνωμένες μέσα στις πέτρες». Σε τέτοιες στιγμές οι ποιητές μας μπορούν να πουν πολλά.

Οι δηλώσεις Μπεγλίτη και Κουκουλόπουλου που προσβάλλουν εκτός από τη μνήμη του νεκρού, την αξιοπρέπεια και τη συγκίνηση όλου του λαού, δεν μπορούν να θολώσουν το πολιτικό μήνυμα που εκπέμφθηκε και θα μείνει να φωτίζει με αυτό το καλογραμμένο κομμάτι χαρτί, σφραγίζοντας μια ολόκληρη εποχή.

Ο Δημήτρης Χριστούλας δεν ήταν (όπως κανείς δεν είναι άλλωστε) άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Ο αυτόχειρας ήταν ο πατέρας μιας συναδέλφου δημοσιογράφου, της πολύ στενής συνεργάτιδας της Σοφίας Σακοράφα, Έμυς Χριστούλα. Εκτός από οργή, είμαστε και γεμάτοι θερμές σκέψεις για την Έμυ και την οικογένειά της.

Απάντηση