Το Σικάγο ενάντια στο ΝΑΤΟ

Ένας φίλος  από το Σικάγο μάς έστειλε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που γίνονται και θα γίνουν σ’ αυτή την πόλη ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Αυτό που μας εντυπωσιάζει, δεν είναι μόνο το πλήθος και η ποικιλία των εκδηλώσεων, αλλά και ο υψηλός βαθμός προετοιμασίας και οργάνωσης, κάτι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένο το ελληνικό αριστερό και προοδευτικό κίνημα.

Εκτός από τη μεγάλη διαδήλωση, οργανώνεται μια Αντισύνοδος γα την Ειρήνη και την Οικονομική Δικαιοσύνη με 4 ολομέλειες και 28 «workshops» (συζητήσεις για ειδικά θέματα).

Από τις πολυάριθμες δράσεις και κινητοποιήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις κ.λπ. που άρχισαν από τη Δευτέρα, αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις ακόλουθες:

Συγκέντρωση έξω από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων με αίτημα την Αναστολή των Εξώσεων και των Κατασχέσεων Κατοικιών για ένα Έτος.

Συγκέντρωση Βετεράνων του Ιράκ Ενάντια στον Πόλεμο.

Ποδηλατοδρομία με αίτημα Περιβαλλοντικά Βιώσιμες Μεταφορές.

Προβολή ταινίας για το ρόλο του κινήματος χιπ χοπ στον αγώνα των Φιλιππίνων για εθνική ανεξαρτησία.

Διαδήλωση του Εθνικού Συλλόγου Νοσοκόμων.

Ημέρα καταλήψεων δημόσιων νοσοκομείων από το Κίνημα Ψυχικής Υγείας με αίτημα τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας (σύνθημα: “Ηealthcare Not Warfare”!)

Συγκέντρωση με αίτημα το κλείσιμο του πολεμικού εργοστασίου της Boeing.

Μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γούντι Γκάθρι, του θρύλου της αμερικανικής φολκ. Το τραγούδι του “Αll You Fascists” παραμένει πάντα επίκαιρο:

Ι’ m gonna tell you fascists

You may be surprised

The people in this world

Are getting organizes

You ‘re bound to lose

You fascists bound to lose.

One thought on “Το Σικάγο ενάντια στο ΝΑΤΟ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: