Μνημονιακός λαϊκισμός και ακραία κινδυνολογία από Βήμα και Καθημερινή

Ασύστολη δημαγωγία από τις μνημονιακές κυριακάτικες εφημερίδες «Οι ξένοι ανησυχούν»

«Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτεΥποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη»  Γ. Σεφέρης

«Ευ. Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα» είναι ο κεντρικός τίτλος της Καθημερινής».  Πανομοιότυπο και το εξώφυλλο του Βήματος. Υπέρτιτλος: «Ανησυχία στους ξένους από το δημοσκοπικό ναυάγιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».  Κεντρικός τίτλος: « Σενάρια χάους για την επόμενη μέρα», και για να μη μείνει καμία  απολύτως αμφιβολία για την πολιτική κατεύθυνση συνέντευξη…Σαχινίδη «Εκλογές περικοπών και όχι παροχών».   «Αν επαληθευθούν τα γκάλοπ δεν θα ξέρουμε ούτε που πάμε ούτε για ποια χώρα μιλάμε» δηλώνει ο Βενιζέλος κουνώντας απειλητικά δάχτυλο, επισείοντας τον κίνδυνο οι Έλληνες να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του μνημονίου και να επέλθει.. ακυβερνησία.  Σαφής στόχος της τρόικας και των εγχώριων εντολοδόχων τους να τρομοκρατήσουν για άλλη μια φορά και να ενεργοποιηθούν τα συντηρητικά ένστικτα μιας διχασμένης κοινωνίας.

Τα εξώφυλλα του μνημονιακού τύπου θυμίζουν όλο και περισσότερο την παρωδία με την Καθημερινή του 1821 όπου ο «πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος ανησυχεί από το πλήγμα στις αφίξεις περιηγητών».

Λεπτομέρεια: Αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα; Ποια αυτοκτονία; Αλαφούζος και Ψυχάρης προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Φρόντισαν να απαλείψουν κάθε αναφορά. Ύστερα έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία, ανεκτικότητα και πλουραλισμό απόψεων.

 

.

Απάντηση