Συνελήφθη ο αρχηγός των Burzum, προετοίμαζε μακελειό α λα Μπρέιβικ;

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η είδηση ότι ο διάσημος νορβηγός φασίστας πίσω από το μουσικό black metal project Burzum συνελήφθη σήμερα (16/07) το πρωί στη φάρμα της γυναίκας του στην κεντρική Γαλλία. Σύμφωνα με τη Le Monde η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και συνεχίζονται οι έρευνες για όπλα και εκρηκτικά.  Η σύλληψη έγινε από ειδικό σώμα της γαλλικής κυβέρνησης που αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι ο Vikernes «προετοίμαζε σφαγή».

Η σύζυγος του Varg, ακροδεξιών πεποιθήσεων και η ίδια είναι μέλος κυνηγητικών ομίλων και νομίμως κατέχει τέσσερις καραμπίνες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες μετά την αποκάλυψη ότι ο μακελάρης Breivik είχε στείλει στον Varg το πολιτικό του μανιφέστο.

«Αυτή ήταν η αρχή της έρευνας…υπάρχουν πολλές υποψίες ότι προετοίμαζε κάποιο χτύπημα» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η όλη υπόθεση μπορεί να αποδειχτεί φούσκα καθώς ο σεσημασμένος Vikernes βρίσκεται στη μαύρη λίστα και στο στόχαστρο όλων των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που αποφυλακίστηκε.  Ο Varg Vikernes είχε χαρακτηρίσει τη σφαγή στο Όσλο ως εβραϊκή συνωμοσία της οποίας ο μακελάρης ήταν πιόνι!

 

vargtransform

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο διαβόητος Vikernes (τότε είχε το καλλιτεχνικό όνομα Count Grishnackh) είχε απασχολήσει τα μίντια όταν πριν 20 χρόνια ακριβώς δολοφόνησε με 20 μαχαιριές τον «Euronymous» πρώην φίλο του και ηγέτη του black metal συγκροτήματος Mayhem.  Ο Euronymous ήταν ο αρχηγός της underground metal σκηνής στη Νορβηγία και μαζί με τον Varg ( είχαν σχεδιάσει και είχαν προχωρήσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 στον εμπρησμό διάφορων εκκλησιών.

Στη συνέχεια ο Vikernes αποκήρυξε τον σατανισμό (στον οποίο είχαν επενδύσει οι Mayhem μέχρι τότε)  και επιχείρησε να δώσει ιδεολογικό χαρακτήρα στη δολοφονία λέγοντας ότι ο Euronymous άξιζε να πεθάνει γιατί ήταν κομμουνιστής (ήταν αποστασιοποιημένο μέλος της κομμουνιστικής Red Ungdom) και λαπωνικής καταγωγής οπότε σύμφωνα με τη λογική του δεν ήταν «αληθινός Νορβηγός».

Ο Varg έκατσε 21 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία. Στη διάρκεια της φυλάκισης του έγινε σύμβολο των νεοναζί σε όλο τον κόσμο και έγραψε δεκάδες κείμενα για τη φυλετική καθαρότητα, τον Αδόλφο Χίτλερ και την «ανωτερότητα του λευκού ανθρώπου» και συγκεκριμένα όσων έχουν ξανθά (ή έστω κόκκινα) μαλλιά και γαλάζια μάτια.  Στις κατηγορίες άλλων νεοναζί ότι παντρεύτηκε Γαλλίδα ο Vikernes απάντησε ότι η γυναίκα του είναι 100% εκπρόσωπος της πιο εκλεκτής φυλής και πως έχει ελέγξει πως τόσο αυτή όσο και όλα τα μέλη της οικογένειας της είναι ξανθοί και  γαλανομάτηδες.

Οι Burzum παραμένουν ένα από τα πιο διάσημα Black Metal σχήματα (αν και δεν είχαν ποτέ άλλο μέλος από τον Vikernes) , τα μπλουζάκια τους αποτελούν για πολλούς (και όχι μόνο φασίστες) fashion icon, με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα).

burzum3

 

 

 

 

 

 

burzum4

 


burzum

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση