Οταν έκλαψε ο μακελάρης Μπρέιβικ

Μόλις του έβγαλαν τις χειροπέδες, ο νορβηγός σφαγέας Μπρέιβικ απηύθυνε ακροδεξιό χαιρετισμό με τη γροθιά του δεξιού του χεριού, προς το ακροατήριο και ακολούθως δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Το αστείο είναι ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή έσπευσε να υποστηρίξει ότι η  συγκεκριμένη γροθιά του Μπρέιβικ δεν είναι πραγματικά φασιστική  και ότι την χαρακτήρισαν έτσι για να πλήξουν την ευρωπαϊκή ακροδεξιά!

Χαρακτηριστική επίσης ήταν αντίδρασή του δολοφόνου όταν προβλήθηκε το 12λεπτο προπαγανδιστικό βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος την ημέρα των επιθέσεων, με τον 33χρονο να ξεσπάει σε κλάματα την ώρα της προβολής.

Τι συναισθήματα άραγε ένιωσε ο μακελάρης νεοναζί  όταν αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το προπαγανδιστικό φιλμάκι του στο δικαστήριο;  Τύψεις, φόβο για τον εαυτό του, περηφάνια, μίσος, απέχθεια, αηδία, όλα αυτά μαζί;

Η δίκη του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για τη δολοφονία 77 ατόμων στο Όσλο και το νησί Ουτόγια, ξεκίνησε σήμερα σχεδόν εννέα μήνες μετά το μακελειό, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται εντός του Ιουλίου.

 

Απάντηση