Μπουτάρης: Χαρά μου που είμαι γερμανοτσολιάς

Σε μια προκλητική παραδοχή που άφησε τους πάντες κάγκελο προχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χτες στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Θέλοντας με το δικό του τρόπο να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις και της δουλειές του υποδιοικητή της χώρας και απεσταλμένου του Ράιχ, Γιοαχίμ Φούχτελ, είπε λέξη προς λέξη:

«Είχα την ατυχία ή την τύχη αν θέλετε – εγώ το θεωρώ τύχη – να συνεργαστώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο και μάλιστα να πρωταγωνιστώ σε αυτή την ιστορία της Ελληνογερμανικής Διαδημοτικής Συνεργασίας με τον Φούχτελ, που τον έχουμε βάλει όλοι στο μάτι, όχι αδίκως και να είμαι και εγώ γερμανοτσολιάς, όπως μας λέει ο κύριος Μπαλασόπουλος.

Και λέω, είχα την τύχη, κατά την άποψή μου, διότι συνειδητοποίησα ορισμένα πράγματα. Κάναμε πάρα πολλές συνεργασίες με τους γερμανικούς Δήμους και ειδικά με τον Δήμο Κολωνίας και τον Δήμο Αμβούργου και εκεί συνειδητοποίησα ένα πράγμα. Ό,τι βοήθεια και τεχνογνωσία είναι να μας δώσουν οι ξένοι, αν δεν αλλάξει ριζικά, θεσμικά το σύστημά μας, όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν στην χώρα μας, δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι.

Αυτό το λέω με πλήρη πιστεύω ότι το κυριότερο πράγμα που χρειάζεται να γίνει αυτή τη στιγμή, η κυριότερη κίνηση που χρειάζεται να γίνει αυτή τη στιγμή και αυτό που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, γιατί έχουμε συνηθίσει να λέμε ανάπτυξη, να φέρουμε επενδύσεις. Μα πώς θα έρθουν επενδύσεις, όταν δεν κάνουμε τις βασικές αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε;».

Το νόημα; Ακόμη και μετά από 3 ολόκληρα μνημόνια που κατάπιε ο λαός, σωστοί άνθρωποι σαν τους Γερμανούς δεν γίναμε!

Απάντηση