Ένας gay στο Βερολίνο του Χίτλερ

Την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στη ναζιστική Γερμανία, μετά την αιματηρή Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών (1934) πραγματεύεται το έργο του Martin Sherman, BENT, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά που ανεβαίνει και φέτος στον πολυχώρο πολιτισμού Vault. Ένα έργο για το παράλογο της εξουσίας, που αποδεικνύει ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η μόνη και ουσιαστική επένδυση που αξίζει κανείς να κάνει είναι στον ίδιο τον άνθρωπο.

Το BENT, πέρα από την gay θεματολογία του, είναι ένα έργο για το παράλογο της εξουσίας.  Το τι μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα ανθρώπων όταν η μοίρα τους εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιων συνανθρώπων τους, που έχουν στα χέρια τους εξουσία που τροφοδοτείται από μίσος, προκαταλήψεις και φανατισμό.

Μέσω της ιστορίας που αφηγείται, ο Martin Sherman θέλει να δείξει την τεράστια δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, ικανό να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, να αντλήσει δύναμη και κουράγιο, αποδεικνύοντας ότι η μόνη και ουσιαστική επένδυση που αξίζει κανείς να κάνει είναι στον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:15. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και 40 λεπτά. Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται: 15€(Κανονικό), 10€ (Μειωμένο) για Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Πολυχώρος Πολιτισμού Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26 , Βοτανικός. Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (5’ περίπου με τα πόδια). Τηλέφωνα: 210 3302348 / 6983863324 .

Απάντηση