Εκδήλωση για το βιβλίο του Κώστα Μπατίκα

Το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Μπατίκα παρουσιάζεται σε ειδική πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη τη Δευτέρα 10/12 στις 7 μ.μ. στο Ακροατήριο – auditorium (Σίνα 2-4 και Πανεπιστημίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νάντια Βαλαβάνη, Σταύρος Μαυρουδέας και Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Η μαρξιστική θεωρία της επαναστατικής μετάβασης στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό», εκδόθηκε από την Εργατική Πολιτική και κυκλοφορεί σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Μερικά από τα ερωτήματα που απαντά το βιβλίο είναι: Γιατί είναι νομοτελειακή η κατάρρευση του καπιταλισμού; Είναι κοινωνική αναγκαιότητα ή ουτοπία η κομμουνιστική κοινωνία; Τι είναι διαρκής επανάσταση; Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της δικτατορίας του προλεταριάτου; Είναι δυνατή η οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μία μόνο χώρα; Τι πραγματικά υπήρξε στον λεγόμενο υπαρκτό σοσιαλισμό; Γιατί η αντίληψη της σοβιετικής γραφειοκρατίας βασίστηκε στον Κάουτσκι και όχι στον Λένιν;

Ο συγγραφέας Κώστας Μπατίκας (1945-2009)  συνέδεσε τη ζωή του με το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια της χούντας ανέπτυξε σημαντική αντιδικτατορική δράση στο φοιτητικό και μεταναστευτικό κίνημα της Δυτικής Γερμανίας. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ από το 1968 και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1978 μέχρι το καλοκαίρι του 1989 όταν αποχώρησε από αυτό. Υπήρξε συνιδρυτής του ΝΑΡ αλλά αποχώρησε και από αυτό το 1991. Από το 1992 μέχρι το θάνατό του πρωτοστατούσε στην έκδοση του περιοδικού Αριστερή Ανασύνταξη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και θεωρητικός νους της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη.

Απάντηση