Σε παραίτηση εξωθούν τον Μπαμπινιώτη

«Ζήτα συγνώμη η παραιτήσου…»

‘Οποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Αυτό κινδυνεύει να πάθει ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης που επιχειρώντας να βάλει φρένο στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει τα ιδρύματα μίλησε για αποσύνδεση της χρηματοδότησης από την εφαρμογή του νόμου. Η απάντηση του προκάλεσε την οργή όσων επενδύουν στη μετατροπή των πανεπιστημιακών σχολών σε επιχειρήσεις. Από την Α. Διαμαντοπούλου, τον Π. Μανδραβέλη και τον Κ. Μητσοτάκη μέχρι τον «αντιμνημονιακό» Ν. Χατζηνικολάου. Ο τελευταίος σε κείμενο του υποστηρίζει ότι: «ο υπουργός οφείλει είτε να παραδεχθεί δημόσια ότι η χθεσινή του απόφαση ήταν εσφαλμένη και να επαναφέρει αμέσως την προτέρα κατάσταση, είτε να παραιτηθεί. Η απόφαση είναι δική του…». Τι ωραία που είναι να έχει επιλογές σε αυτή τη ζωή!

Στη δήλωση του ο Γ. Μπαμπινιώτης απειλεί ανοιχτά με παραίτηση: «Η εξέλιξη των πραγμάτων, τις επόμενες ημέρες, θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια». Ο καθηγητής αποδεικνύεται πολύ μετριοπαθής για τα γούστα των ακραίων φωνών που έχουν επικρατήσει.

Ο Παντελής Καψής δήλωσε ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων,

Απάντηση