1,2 Ιουνίου η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο δρόμο της 2ης Πανελλαδικής της Συνδιάσκεψης βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς προγραμματίζει τις εσωτερικές της διαδικασίες για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Σήμερα Πέμπτη 18/4 σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής. [Δείτε εδώ όλο το κείμενο: Θέσεις].

Παράλληλα, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διαλόγου και Οργανωτική Επιτροπή για την Συνδιάσκεψη. Όπως ανακοινώθηκε, στην Επιτροπή Διαλόγου μπορούν να φτάνουν προτάσεις, τροποποιήσεις κλπ επί των θέσεων της ΚΣΕ, οι οποίες θα δημοσιοποιούνται στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή θα αναλάβει την καταγραφή των τοπικών και κλαδικών επιτροπών, τη συλλογή των καταλόγων των μελών και των αντιπροσώπων κάθε επιτροπής, οργανωτικά ζητήματα για την διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης, συμβάλλοντας στην δουλειά της ΚΣΕ η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

Οι τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προχωρήσουν άμεσα σε συνελεύσεις για την παρουσίαση, την συζήτηση και την τοποθέτηση πάνω στις Θέσεις. Επισημαίνεται ότι οι  συνελεύσεις αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο, επιδιώκοντας να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος πριν από το Πάσχα και αμέσως μετά να ακολουθήσουν οι συνελεύσεις που θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους για την Συνδιάσκεψη.

Οι συνελεύσεις εκλογής αντιπροσώπων ορίζεται ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν μια βδομάδα πριν από την Συνδιάσκεψη (το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μάη) και τα ονόματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων να φτάσουν στην Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου.  Οι κατάλογοι εγγραφής μελών σε κάθε τοπική ή κλαδική επιτροπή κλείνουν τρεις μέρες πριν από την συνέλευση εκλογής των αντιπροσώπων.

Το κεντρικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζει την προσπάθεια μαζικής εγγραφής μελών, η οποία επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνεται με κριτήριο ότι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι όποιος/α συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις της, συμμετέχει στην δράση της και πληρώνει την συνδρομή του/της.

Απάντηση