Πιστεύει η «Αυγή» ότι ο Σαμαράς θα βγει από το μνημόνιο;

Ως προθυμία του Νίκου Μιχαλολιάκου  να συνεργαστεί με τον Σαμαρά διαβάζει η σημερινή «Αυγή» την παρακάτω δήλωση του γνωστού και ως «φύρερ» της ΧΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης στο κανάλι της Πιερίας «Βεργίνα»: «Αν η ΝΔ φύγει απ’ το μνημόνιο, αν διώξει τους λαθρομετανάστες, αν κόψει τους δεσμούς με την οικονομική ολιγαρχία, αν δώσει δυνατότητες στον λαό για προκοπή, τότε τίποτα δεν αποκλείεται, αν είναι να σωθεί η πατρίδα».

Στην πραγματικότητα, ο Μιχαλολιάκος έβαλε ως όρο συνεργασίας το να έρθουν τα πάνω κάτω ή για να το πούμε καθ’ υπερβολήν, να έρθει η Δευτέρα Παρουσία. Παρά ταύτα η Αυγή ερμηνεύει τη δήλωσή του σα να βρίσκεται στα πρόθυρα συνεργασίας. Πιστεύει όμως η εφημερίδα της Αριστεράς ότι ο Σαμαράς θα βγει από το μνημόνιο, θα διώξει τους λαθρομετανάστες και θα κόψει «διπλωματικές σχέσεις» από την οικονομική – επιχειρηματική ελίτ, όπως ζητάει ο αρχηγός της ΧΑ; Αν ναι, τότε γιατί να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;

Μήπως, η «Αυγή» βιάστηκε να επιβεβαιώσει τη θεωρία της περί συνεργασίας ΝΔ – Χρυσής Αυγής; Μπορεί διάφοροι από τη ΝΔ και πέριξ αυτής να αφήνουν να εννοηθεί ότι μια τέτοια συνεργασία είναι εφικτή ή ίσως ακόμη και προ των πυλών, ειδικά αν η ΧΑ σοβαρευτεί, το κάνουν όμως προφανώς για τους δικούς τους λόγους. Είτε για να επαναπατρίσουν ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τη «γαλάζια» για τη «μαύρη» παράταξη είτε προκειμένου να στείλουν το απειλητικό μήνυμα ότι τυχόν άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει… κόστος για τη δημοκρατία οδηγώντας σε «αναγκαστική» σύμπραξη ΝΔ – ΧΑ.

Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι αν τα «αισθήματα» είναι αμοιβαία μεταξύ ΝΔ και ΧΑ.  Έχει λόγους, με διψήφια νούμερα και με δυναμική ανόδου (μέχρι πριν τη δολοφονία και το ξαναβλέπουμε όταν καθίσει ο κουρνιαχτός) η ΧΑ να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ακυρώνοντας το «αντισυστημικό» προφίλ της; Ακόμη κι αν αυτό έχει τρωθεί από τον καταιγισμό αποκαλύψεων τις τελευταίες μέρες, η ΧΑ θα προσπαθήσει να επανακάμψει, ενώ η δομή και οργάνωσή της δεν προϊδεάζουν για συμπεριφορές Βορίδη και Γεωργιάδη, που αναζήτησαν την πολιτική διάσωσή τους στο συστημικό το μαγαζί.

Μήπως εν τέλει από την παραπάνω δήλωση προκύπτει το αντίθετο απ’ αυτό που διάβασε η «Αυγή», ότι δηλαδή ο Μιχαλολιάκος «ξεκόβει» τα περί συνεργασίας;

* Προτείνουμε για περαιτέρω προβληματισμό την ανάγνωση που κάνει αναφορικά με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής ο καθηγητής Στάθης Κουβελάκης….

Απάντηση