Σαμαράς: «Τα νέα μέτρα λιτότητας θα είναι τα τελευταία (σας)»

Μετά την αραχνοφοβία η σαμαρική δραχμοφοβία

 

Τα νέα μέτρα λιτότητας θα είναι τα τελευταία, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune, στην Αθήνα. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση» και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «μέσα σε ένα χρόνο από τώρα, η Ελλάδα θα είναι μια θεαματική περίπτωση επιτυχίας»…..

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τα τελευταία τρία χρόνια ανάλογες διαβεβαιώσεις από Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο ότι αυτά τα νέα εξοντωτικά μέτρα θα είναι τα τελευταία;  Έχουμε χάσει το μέτρημα.

 

Και ο Σαμαράς συνεχίζει το ίδιο ευχολόγιο:

«Η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση, που της είναι απαραίτητη για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να καλύψει τις οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα, για να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία, που σήμερα ζητάει σαν γη έρημη τη βροχή αυτής της ρευστότητας.

»Ταυτόχρονα, η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα κατορθώνει να σταθεί όρθια και απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, η «δραχμοφοβία».

 

Προφανώς στη σαμαρική χώρα των θαυμάτων μόλις οι τράπεζες πάρουν τη δόση τους (που την πληρώνουμε όλοι εμείς) εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, οι μισθοί θα αυξηθούν, το κοινωνικό δίκτυο προστασίας θα αναβαθμιστεί, η αδικία, η διαφθορά και η εγκληματικότητα θα εξαφανιστούν.  Και ο κόσμος δεν τρέμει τη «δραχμοφοβία» φοβάται ότι δεν θα έχει λεφτά είτε ευρώ, είτε δραχμές να καλύψει τις στοιχειώδες ανάγκες του.

 

Η ελληνική οικονομία τον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή. Από την βαθιά ύφεση, στο τέλος της και στην αρχή της ανάκαμψης. »Με τις τράπεζες επανακεφαλαιοποιημένες, με τις οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα εξοφλημένες και με την κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, να έχει πλήρως ξεπεραστεί, η ψυχολογία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα αλλάξει -πιστέψτε με- δραστικά:

»Οι καταθέσεις θα επιστρέψουν -επιστρέφουν ήδη- η ρευστότητα θα αποκατασταθεί, τα ΕΣΠΑ θα ξεπαγώσουν, οι ξένες επενδύσεις θα αρχίσουν να έρχονται. Παρά τα νέα μέτρα λιτότητας -που θα είναι τα τελευταία- η ελληνική οικονομία τον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει τη μεγάλη στροφή. Από την βαθιά ύφεση, στο τέλος της και στην αρχή της ανάκαμψης» είπε ο Α. Σαμαράς...συνεχίζοντας τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο τύπος είναι απίστευτος και οι δηλώσεις τους απλώς αξίζουν να καταγραφούν ώστε να του τις τρίψουμε μετά στη μούρη όταν η ολοκληρωτική χρεοκοπία δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από φρούδες υποσχέσεις και την υποθήκευση του μέλλοντος των δισέγγονων μας ….Αλλά τότε θα είναι ίσως πολύ αργά. 

Απάντηση