Πορεία στην Αθήνα το Σάββατο για τα δάση της Χαλκιδικής

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. «Διαδηλώνουμε στην Αθήνα για τα δάση, τη γη και το νερό» είναι το σύνθημα της αφίσας. Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (Σταθμός Μετρό).

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στη ΒΑ Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος), βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο σχέδιο του ελληνικού κράτους και πολυεθνικών εταιρειών για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού, ορισμένες από αυτές, μάλιστα, με τη μέθοδο του ανοιχτού ορύγματος. Στην κεφαλή της ομάδας των «χρυσοθήρων» βρίσκεται η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», που ανήκει στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα.

Σε συνθήκες μνημονιακής ισοπέδωσης, οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο μιας γενικευμένης επίθεσης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ενός συμπλέγματος πολιτικών δυνάμεων, που επιχειρούν να εκποιήσουν τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, τη ζωή τους και τις ελπίδες τους».

Απάντηση