Τέλος στην «ψήφο κατά συνείδηση» θέλει ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ

  Kαι η συνείδηση έχει τα όριά της!

Με χοντροκομμένο συνταγματικό φάουλ ισοδυναμεί ο «προβληματισμός» που κατέθεσε την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου. Ο κύριος αυτός βρήκε την ώρα και τη στιγμή να αναρωτηθεί «μέχρι πού πάει» η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος που λέει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστη ελεύθερη γνώμη. «Είναι χωρίς όρια;» αναρωτήθηκε. To θέμα αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να εξεταστεί κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αφορμή γι’ αυτό τον προβληματισμό έδωσε, σύμφωνα με τον Χ. Αθανασίου, η διαφοροποίηση βουλευτών της τρικομματικής συμμαχίας την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου 3. Έτσι «αλλοιώνονται οι πλειοψηφίες των κομμάτων», εξήγησε.

Δεν είναι αθώος αυτός ο «προβληματισμός», ούτε είναι τυχαία η ώρα της διατύπωσής του. Οι κλυδωνισμοί στις τρεις κυβερνητικές συνιστώσες είναι άγριοι και θα εντείνονται όσο περνά ο καιρός.

«Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να παίρνει στα όριά του [προφανώς εννοεί στο εσωτερικό του] αποφάσεις και να ανατρέπονται από μεμονωμένα άτομα τη στιγμή που είναι αποφάσεις καταστατικού με προγραμματισμό… Ούτε είναι σωστό αυτό που λέγεται ‘είμαι εκπρόσωπος του έθνους’. Ναι, κύριε, είσαι εκπρόσωπος και σε βγάζει ο λαός αλλά σε ένα πρόγραμμα που σε επιλέγει ως ικανότερο μεταξύ πολλών ικανών μόνο και μόνο για να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

 

Με άλλα λόγια στη Βουλή δεν υπάρχουν «μεμονωμένα άτομα». Υπάρχουν μόνο κομματικά, κυβερνητικά κοπάδια. Αφήνουμε κατά μέρος την αλλοπρόσαλλη διατύπωση αυτής της… πλουραλιστικής αντίληψης του Αθανασιάδη.

 

Αν αυτή η καινοτόμα αντίληψη είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν, τότε πρώτος θα είχε σβήσει ως πολιτικός ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το “συγκεκριμένο” προεκλογικό πρόγραμμα το έκανε κουρελόχαρτο, το παραβίασε πρώτο και καλύτερο το κόμμα του X. Αθανασίου.

 

Απάντηση