Παπαρήγα και Τσίπρας σε μια κοινή παρουσίαση που δεν έγινε

Λένε ότι η Αριστερά βρίσκεται μαζί μόνο σε κηδείες ή σε παρουσιάσεις βιβλίων.  Πάντως οι διοργανωτές της παρουσίασης του βιβλίου του Θανάση Νιάρχου  «Οι αταίριαστοι» (η πολιτική συναντά την τέχνη)  (όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση) είχαν καταφέρει ένα μικρό θαύμα: να κλείσουν στο ίδιο τραπέζι  τον Αλέξη Τσίπρα, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη,  και τον Νίκο Δένδια!  Προφανώς όταν αποδεχόντουσαν την πρόσκληση οι εκλεκτοί καλεσμένοι δεν γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες για τη σύνθεση του τραπεζιού. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε στην πρόβλεψε ότι είναι σχεδόν αδύνατο το πάνελ να ανταποκριθεί χωρίς επίκληση διπλωματικών ασθενειών.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα προτίμησαν να παραμείνουν δύο ξένοι στην ίδια πόλη και όχι στο ίδιο τραπέζι. Και οι δύο πήραν ένα «rain check» που λένε στο εξωτερικό, αποφεύγοντας την αμηχανία αλλά και ενοχλητικούς συμβολισμούς.

«Αταίριαστοι και στην παρουσίαση ενός βιβλίου Τσίπρας και Παπαρήγα» έγραψε χαρακτηριστικά το Βήμα….

Το κοινό με δυσκολία έκρυβε την απογοήτευση του, με το θλιβερό θέαμα του πάνελ. Χωρίς την αριστερά, αυτό που απέμεινε ήταν οι «αρχαίοι παλιοί» της συγκυβέρνησης.

 

Συλλεκτική αξία θα αποκτήσει η τυπωμένη πρόσκληση της εκδήλωσης

 

 

 

 

Απάντηση