‘Εβγαλε ο μπάτσος τη στολή και… έκλαψε μονάχος

Του είπαν να βγάλει τη στολή…να βγει από την πρώτη τη γραμμή και…αναρχικός να γίνει (παραφράζοντας τους γνωστούς στίχους)

Κάποιοι από τους διαδηλωτές έγδυσαν αστυνομικό στο Σύνταγμα μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα. 

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Σπύρου Τσακίρη

Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα. Κοντά στο Μετρό ένας αστυνομικός με πολιτικά από πάνω εκτός υπηρεσίας έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών ο αστυνομικός είχε κούρεμα τύπου «σκινχεντ» την έπεσε σε μετανάστη μικροπωλήτή και έκανε προκλητικές χειρονομίες στους διαδηλωτές.  Ο αστυνομικός περικυκλώθηκε, γυμνώθηκε και ξυλοκοπήθηκε. 

Στη συνέχεια κρέμασαν στο «δέντρο του νεκρού» τα ρούχα του αστυνομικού ως λάφυρα. 

Πείτε ότι θέλετε, κατανοητή η οργή αλλά για μένα αυτές οι συμπεριφορές χουλιγκανικού χαρακτήρα, τα ξεβρακώματα και τα λιντσαρίσματα όπου πολλοί τα βάζουν με έναν δεν ταιριάζουν με την αισθητική και τον πολιτισμό που πρέπει να έχει ένα ανασυγκροτημένο μαζικό λαϊκό κίνημα…

Ο εξευτελισμός του αντιπάλου δεν φανερώνει κατ’ανάγκη τη δική μας ανωτερότητα. Η πίσσα και τα πούπουλα παραπέμπουν στην Άγρια Δύση. Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα;  Η δική μας ψυχραιμία δεν έχει καμία σχέση με την ψυχραιμία που συνιστά ο Χρυσοχοϊδης. Και ο αγριανθρωπισμός της εξουσίας δεν πρέπει να περάσει στις δικές μας γραμμές, στη δική μας κουλτούρα. 

 

 

Με κατάγματα στο πρόσωπο και μώλωπες νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

 

 

 


Απάντηση