«Έσπασε» το τουίτερ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε στην κοινότητα του τουίτερ η πρωτοβουλία #ask_antarsya. Το συγκεκριμένο hashtag/θέμα έγινε πρώτη τάση/θέμα (trending topic) στο ελληνικό τουίτερ και το είδαν περισσότεροι από 300.000 ανθρώποι (σύμφωνα με την υπηρεσία τάσεις στην Ελλάδα).

Η αρχική ανεπίσημη ενημέρωση από φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε «ρωτήστε και θα απαντήσουμε για τα πάντα» οπότε οι ερωτήσεις είχαν ένα πολύ μεγάλο εύρος ενώ όπως είναι φυσικό κυράρχησε το φιλικό (στις περισσότερες περιπτώσεις) δούλεμα/τρόλινγκ, κάτι που συνηθίζεται σε κάθε ανάλογο χασταγκ στο τουίτερ. Πάντως η διάθεση των περισσότερων χρηστών του τουίτερ ήταν γενικότερα θετική απέναντι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και από όσους έχουν αντιρρήσεις με τη στάση της. Καμία σχέση με την καθαρά εχθρική στάση που επικρατεί απέναντι στα αντιδραστικά/συστημικά/μνημονιακά κόμματα.

Στη συνέχεια υπήρξε η ενημέρωση ότι το #ask_antarsya αφορά μόνο το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Πολύ λίγοι όμως το κατάλαβαν. Άλλωστε το τουίτερ έχει τη δική του δυναμική και τους δικους του κώδικες. Δεν μπορείς να βάλεις τη διαδραστικότητα σε στενά κουτάκια. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν από τις εκατοντάδες ερωτήσεις γινόταν προσπάθεια να απαντηθούν και οι πιο ενδιαφέρουσες εφ’όλης της ύλης. Άλλωστε ο κόσμος έδειξε ότι ήθελε να μάθει γενικότερα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο για τις θέσεις της για το ευρώ. Επίσης οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι 130 χαρακτήρες όπως το όριο για κάθε τουί, αλλά το να είναι σύντομες, απλές και άμεσες γενικά βοηθάει. Μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις της ομάδας της αντικαπιταλιστικής συνεργασίας εδώ.

Απάντηση