«Θέλουμε περισσότερο Αρβανίτη – Κατσίμη»!

Συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών πραγματοποιείται από σήμερα σε ειδική ιστοσελίδα ψηφιακών εκκλήσεων [εδώ] για να προβάλλεται και πάλι για 4 ώρες  η εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση που παρουσιάζουν στη ΝΕΤ ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα λόγω των πολιτικών και οργανωτικών αλλαγών που δρομολόγησε η νέα διεύθυνση της ΕΡΤ, η «Πρωινή Ενημέρωση» κόπηκε κατά το ήμισυ και πλέον προβάλλεται 6 με 8 το πρωί.

Επρόκειτο φυσικά για μια πολιτική επιλογή, καθώς το σχόλιο των παρουσιαστών είχε πάντα μια αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή χροιά, γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο τόσο στους εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς τηλεθεατές, όσο και στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, για διαφορετικούς όμως λόγους στην κάθε πλευρά, όπως είναι ευνόητο. Το παρασκήνιο που έχει γίνει γνωστό αναφέρει ότι η περικοπή της εκπομπής έγινε με βασικό στόχο να οδηγήσει τον Κώστα Αρβανίτη στην παραίτηση, αυτός όμως δεν τους έκανε τη χάρη και αποδέχτηκε το νέο ωράριο και ας ήταν μια σαφής υποβάθμιση.

Πιστοί της εκπομπής τώρα απευθύνονται ηλεκτρονικά στην ΕΡΤ και ζητούν «την 4ωρη διάρκεια της ΠΕ κάθε χρόνο! Να πάψει κάποια στιγμή η ΕΡΤ να λειτουργεί ως κανάλι κυβερνητικής προπαγάνδας. Να πάψουν οι ωμές παρεμβάσεις στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Να πάψουν οι κατάφωρες παραβιάσεις των στοιχειωδών δημοκρατικών αρχών. Να πάψουν οι κυβερνήσεις να κάνουν τα χατίρια των καναλαρχών, καταργώντας τον ανταγωνισμό».

Υπογραμμίζουν ότι «αυτή η εκπομπή τα 2,5 τελευταία χρόνια με συνέπεια και όραμα στις αρχές της Δημόσιας Τηλεόρασης κέρδισε εμάς τους τηλεθεατές. Η επιτυχημένη ομάδα συνεργασίας της Πρωινής Ενημέρωσης δημιούργησε άρτιο και ποιοτικό αποτέλεσμα και κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μας. Η δουλειά της, στο σύνολο της, τιμά τον χώρο της Ενημέρωσης και αναβαθμίζει μαζί και με άλλες προσπάθειες την εικόνα της Δημόσιας Τηλεόρασης στη συνείδηση ‘ημών’ των τηλεθεατών. Σε αυτή τη πολύ κρίσιμη για τη Χώρα χρονική περίοδο, δημιουργεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η Δημόσια Τηλεόραση αποφάσισε να μειώσει στο μισό τον χρόνο μιας επιτυχημένης ενημερωτικής εκπομπής η οποία λειτούργησε ως βήμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουμε επί σειρά ετών την εισφορά μας για την ΕΡΤ».

Απάντηση