ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος χαμένος των φοιτητικών εκλογών

Σαφή υποχώρηση κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στους φοιτητικούς συλλόγους κατά τις εκλογές της Τετάρτης, καθιστώντας την παράταξη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ) τη μεγάλη χαμένη της κάλπης, τουλάχιστον στο επίπεδο των αριστερών δυνάμεων. Κι αυτό γιατί τόσο η Πανσπουδαστική όσο και η ΕΑΑΚ σημείωσαν καθαρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 198 συλλόγων (σύμφωνα με τα πιο αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα της ΠΚΣ) η ΑΡΕΝ συγκεντρώνει 4.067 ψήφους και ποσοστό 6,24% έναντι 4.606 ψήφων με ποσοστό 6,74% το 2012, καταγράφει δηλαδή μείωση 539 ψήφων και μισής εκατοστιαίας μονάδας.

Η ίδια η παράταξη παρουσιάζει ιδιαίτερα αλλοιωμένη αυτή την εικόνα, επιλέγοντας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα από μόλις 82 συλλόγους, όπου η δύναμή της εμφανίζεται ενισχυμένη. Έτσι, σύμφωνα με την ΑΡΕΝ, η παράταξη πήρε 2.170 ψήφους και ποσοστό 8,7%, σημειώνοντας «άνοδο» 172 ψήφων και μισής εκατοστιαίας μονάδας. Με αυτή την επίπλαστη εικόνα, η ανακοίνωση της νεολαίας Συνασπισμού κάνει λόγο για «ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστερής Ενότητας» η οποία «έρχεται ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που αυτές έχουν επιτελέσει στην οργάνωση των αντιστάσεων ενάντια στο σχέδιο Αθηνά αλλά και στην αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος».

Για την ιστορία, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση παρουσιάζει την ΑΡΕΝ στις 3.557 ψήφους με ποσοστό 7,10%, έναντι των περσινών 5.159 ψήφων και ποσοστού 7,28%, ενώ η ΔΑΠ με ενσωμάτωση 168 συλλόγων, δείχνει την ΑΡΕΝ στις 3.021 ψήφους με ποσοστό 5,86%.

Απάντηση