Συλλήψεις στο άσυλο του ΑΠΘ για την καταστολή απεργίας

Με 11 συλλήψεις εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι και οδηγούνται το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης επιχείρησε η πρυτανεία του ΑΠΘ να βάλει τέλος στον αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων του ιδρύματος. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα είκοσι αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλε στους χώρους του Πανεπιστημίου και συνέλαβε τους καταληψίες, εφαρμόζοντας σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Την περασμένη Τρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία στην Αστυνομία να κάνει επέμβαση στο ΑΠΘ και να συλλάβει τους καταληψίες με την αυτόφωρη διαδικασία. Είχε προηγηθεί επιστολή προς τον εισαγγελέα που συνυπέγραφαν 44 πανεπιστημιακοί, ανάμεσά τους οι πρυτανικές αρχές, πρόεδροι και κοσμήτορες Σχολών και Τμημάτων του Ιδρύματος, με την οποία ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λήξει η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει: «Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την φύλαξη δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με τη στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι λυμαίνονται και θησαυρίζουν από τα οικονομικά των πανεπιστημίων, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή και τον εμπαιγμό του πρύτανη. Πριν στείλουν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των εργαζομένων. Σε αυτή την επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης έχει τη δική της συμβολή και η ναζιστική Χρυσή Αυγή».

Απάντηση