Απρίλιος, μήνας «δεν πληρώνω»

Την ανακήρυξη του προσεχούς Απριλίου σε μήνα μιας «λαϊκής στάσης πληρωμών» προτείνει συντονισμός συλλογικοτήτων και κινήματα «δεν πληρώνω» από όλη τη χώρα.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση». Επίσης, σημειώνουν ότι «αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Προϋπόθεση είναι όλοι οι φορείς που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται».

Για το λόγο αυτό προτείνουν «την ανακήρυξη του Απρίλη 2013 σε μήνα λαϊκής στάσης πληρωμών. Με αυτή την πρωτοβουλία να εκφραστεί η αντίθεση, η διαμαρτυρία, η διάθεση του λαού να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Ο μήνας Μάρτης να είναι μήνας καμπάνιας και κινητοποιήσεων για τη στήριξη της πρωτοβουλίας».

Την την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί  σχετική συνέντευξη τύπου στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ο.Λ.ΜΕ. (Κορνάρου 2 και Ερμού Αθήνα), όπου θα παρουσιαστεί η πρόταση για λαϊκή στάση πληρωμών και οι  δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας και στο email:laikistasipliromon@gmail.com

Απάντηση