Kρεμάστε τους ψηλά! (όσους δεν πούνε «ναι σε όλα»

 Σε Άγρια Δύση μετατρέπεται το πολιτικό σκηνικό, με τους εγχώριους σερίφηδες να διεκπεραιώνουν τις εντολές των ευρω-καουμπόηδων.

«Απομόνωση της Προέδρου της Βουλής, ψήφιση προαπαιτουμένων, συνεργασία με πολιτικούς αρχηγούς, ανασχηματισμός, διαχείριση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογούνται από το απόγευμα της Δευτέρας» Αυτές τις πολιτικές εξελίξεις βλέπει το «Βήμα» σε άρθρο που αναρτήθηκε σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι. 

Πώς θα απομονωθεί η Ζωή; Με ένα ρόπαλο και σέρνοντάς την από τα μαλλιά και κλείνοντάς τη στο μπαλαούρο; Μπα, εδώ είμαστε δημοκρατική χώρα. Μια που η ίδια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ο αρθρογράφος του «Βήματος» υποστηρίζει ότι «μία από τις λύσεις που αναζητούνται είναι η κατάθεση μίας πρότασης δυσπιστίας, έστω και τυπικά προβληματικής, υπογεγραμμένης από τουλάχιστον 151 βουλευτές, προκειμένου να αφαιρεθεί ουσιαστικά η πολιτική νομιμοποίηση από την πρόεδρο της Βουλής».

Σαν έτοιμος από καιρό ο Δημήτρης Παπαδημούλης θεωρεί ότι το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι που η Ζωή και άλλοι δεν ψήφισαν ΝΑΙ στα μνημόνια

Και οι άλλοι; Οι 17 που συν τους «απρόθυμους yesmen» γίνονται 32 και ίσως γίνουν περισσότεροι; Οι ευρωδήμιοι δεν έχουν λόγο ν’ ανησυχούν. «Θα τους τακτοποιήσουμε εμείς», λέει η μνημονιακή αντιπολίτευση. Όπως είπε ο Γ. Κύρτσος την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αν ο κ. Τσίπρας κάνει μια στροφή προς τον ευρωπαϊκό ρεαλισμό, θα τον στηρίξουμε και θα τον προστατεύσουμε και από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του».

Άδωνης, Βορίδης, Σταύρος, Φώφη, Βαγγέλης, όλοι θα βάλουν πλάτη για να στηθεί το ικρίωμα. Ήδη τον απαγχονισμό των Στρατούλη-Λαφαζάνη έχουν προαναγγείλει, με περισσότερο ή λιγότέρο ενθουσιασμό, οι Μάρδας, Φίλης, Σταθάκης, Παπαδημούλης… (Πάντως, ο Αλ. Μητρόπουλος, σε χθεσινοβραδινή του δήλωση, μίλησε για ανάγκη συνεννόησης και όχι καρατόμησης.) Μάλιστα, ο Σκουρλέτης ζήτησε να παραιτηθούν ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής… «Σαρωτικό» προβλέπει τον ανασχηματισμό το «Βήμα», υποστηρίζοντας ότι «θεωρείται βέβαιον ότι ο κ. Τσίπρας θα επιζητήσει την βοήθεια και των άλλων κομμάτων σε ό,τι αφορά τις επιλογές προσώπων για νευραλγικά υπουργεία και στελέχωση θέσεων, αν και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε αυτή τη φάση».

Εκτός από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, προβλέπεται και κομματικός. «Δρομολογημένη» χαρακτηρίζεται «η διάσπαση και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ» στο ίδιο δημοσίευμα. Το σενάριο της ντροπής γράφτηκε στις Βρυξέλλες. Τώρα μένει η εγχώρια εφαρμογή του, μόνο που οι εμπνευστές του δεν έχουν λογαριάσει την αντίδραση του λαού, δεν έχουν λογαριάσει τον ξενοδόχο.

Απάντηση