Περισσός: Απομακρύνατε Μπογιόπουλον

Παρελθόν αποτελεί πολιτικά και δημοσιογραφικά για τον Ριζοσπάστη ο δημοφιλής δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, το οποίο επιβεβαιώνεται από άλλες δημοσιογραφικές πηγές, την απόφαση έλαβε η ίδια η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, σε μια πρωτοφανή διαδικασία για τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ως αιτία της απόφασης αναφέρεται από την ΚΕ το γεγονός ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Ήδη η ολοσέλιδη στήλη που διατηρούσε ο δημοσιογράφος («Ημεροδρόμος») είχε «κοπεί» από το φύλλο. Ο δημοσιογράφος είχε κάνει γνωστό ότι θα αρνηθεί να υπογράψει τη νέα σύμβαση που η διεύθυνση του Ριζοσπάστη πρότεινε στους εργαζόμενους της εφημερίδας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος παραιτήθηκε από  το «κομμματικό επιμίσθιο» όπως χαρακτήρισε την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, αποδεχόμενος ουσιαστικά να εργάζεται αμισθί για τον Ριζοσπάστη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις απόφαση της Κ.Ε σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι έλαβε κομματική εντολή να αποχωρήσει από την εφημερίδα έτσι ώστε αν δεν αποδεχθεί να πειθαρχήσει να έχει διαπράξει αντικαταστατική ενέργεια και να διαγραφεί.

Επίσης εξαγγέλθηκε η απόφαση απόλυσης του Γιάννη Φωτούλα   (πολιτικό κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ 22 χρόνια, βραβευμένος με Βραβείο Μπότση κ.λ.π) ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπονται άλλες δύο με τρεις απομακρύνσεις.

Αναμένεται ασφαλώς η επίσημη ανακοίνωση, καθώς και τυχόν τοποθέτηση των αρμοδίων οργάνων του ΚΚΕ για το θέμα…

 

 

 

 

Απάντηση