Η Συμμορία των Απλήρωτων

Είμαστε οι Ανώνυμοι -λάθος οι Απλήρωτοι. Eίμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Έπρεπε να μας περιμένετε. Μετά τους Anonymous, έρχονται και οι Αplirotous.

Αν στην πολυτελή αίθουσα του ξενοδοχείο Athens Plaza, όπου ΔΕΝ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου, υπήρχαν μερικοί μπράβοι από την Τσετσενία, ίσως οι απλήρωτοι να μην τολμούσαν να χαλάσουν τη σούπα, το πολιτικό-δημοσιογραφικό event.

Έλα όμως που η Συμμορία των Απλήρωτων δεν γοητεύτηκε από τις συγγραφικές επιδόσεις του κυρίου Σεραφείμ. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», την οποία εξέδιδε ο δημοσιογράφος, μπήκαν στην αίθουσα, ύψωσαν πανό και απαίτησαν το αυτονόητο, δηλ. τα δεδουλευμένα.

Έπεσε από τα σύννεφα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ενώ οι Απλήρωτοι τον κόλλησαν στον τοίχο, ρωτώντας τον πώς υπερασπίζεται έναν εργοδότη που έχει ποδοπατήσει το δίκιο των εργαζομένων του. Όπου φύγει-φύγει, ο Παπαδημούλης, που ήταν στο πάνελ των ομιλητών, το ίδιο και η Ρένα Δούρου και ο Δημήτρης Στρατούλης, που ήταν στην πλατεία. Ακολούθησαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Όλος ο καλός πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος ήταν εκεί: πρώην δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές: Νίκος Κωνσταντόπουλος,  Κώστας Μαρκόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Τζαβάρας,  Γιώργος Ντόλιος,  Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Λαλιώτης κ.ά., ενώ στο πάνελ της παρουσίασης ήταν οι Νικήτας Κακλαμάνης, Στέλιος Περράκης, Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σερ. Κοτρώτσος υποστηρίζει ότι οι κανονικοί απλήρωτοι ήταν μόνο τρεις και ότι οι άλλοι ήταν απλώς αλληλέγγυοι. Δήλωσε επίσης ότι είχε σκοπό, κατά την παρουσίαση, να ανακοινώσει ότι τα έσοδα από το βιβλίο να δοθούν υπέρ των Απλήρωτων, ενώ υποστήριξε ότι αυτή η «παράσταση διαμαρτυρίας», με τις κραυγές και τη λεκτική βία», είχε σκοπό να τον μειώσει επαγγελματικά και να τον διασύρει.

Δυο μέρες πριν, σε ένα εστιατόριο στην οδό Γερανίου, στην Ομόνοια, ένας μπράβος από την Τσετσενία, πρώην πυγμάχος, έκλεισε το στόμα ενός 28χρονου άντρα, που τόλμησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μιας άλλης απλήρωτης. Και όταν λέμε το “έκλεισε”, εννοούμε ότι το έκλεισε για τα καλά. Έκλεισε το στόμα, όπως του έκλεισε και τα μάτια…
«Wolf-Gang, η Συμμορία του Λύκου. To Σιδηρούν Παραπέτασμα των Μνημονίων» τιτλοφορείται το βιβλίο του Σ. Κοτρώτσου, ο οποίος όμως δεν λογάριασε τον ξενοδόχο, τους απλήρωτους πρώην εργαζόμενούς του. Πώς να μην μπούμε στον πειρασμό να παραφράσουμε το πασίγνωστο μότο των Ανώνυμων; (We are Αnonymous. We are legeon. We do not forgive. We do not forget. Expect us.)

Αναμένουμε ότι κάποιοι θα καταδικάσουν τη (λεκτική) βία απ’ όπου και αν προέρχεται… ακόμα και από τους Απλήρωτους.

Kαι οι εκδόσεις Οξύ στη χορεία των απλήρωτων
Με σημερινή της ανακοίνωση, η εκδοτική-εκτυπωτική εταιρία Οξύ, που είχε επαγγελματική συνεργασία με τις «Αποκαλύψεις» , επικρίνει τον Σεραφείμ Κοτρώτσο επειδή δεν πήρε στο λαιμό του μόνο τους δικούς του εργαζόμενους, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (και τους δικούς τους εργαζόμενους), στις οποίες μοίραζε ακάλυπτες επιταγές… Ολόκληρη η ανακοίνωση, που αναδημοσιεύουμε από το «Ποντίκι»,  εδώ:

 

 

Απάντηση