Η καλή μέρα από την απεργία φαίνεται

Ημέρα απεργίας σήμερα, Πέμπτη, ενάντια στα δρομολογημένα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Η κινητοποίηση συμπίπτει με την ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα, παρόλ’ αυτά το πολιτικό βάρος σε συμβολικό και όχι μόνο επίπεδο πέφτει στην πρωτεύουσα.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών».

Το ΠΑΜΕ καλεί απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. «Η απάντηση της εργατικής τάξης, πρέπει να είναι: Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη, στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Οργάνωση, απεργιακός ξεσηκωμός, για να σπάσουμε και να πετάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής ένωσης». Ο πλήρης «χάρτης » με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις είναι εδώ.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων δίνει ραντεβού στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων). Το κάλεσμά του καταλήγει: «Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα. Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους. Φορολόγηση του πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ. Πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη χρυσαυγίτικη φασιστική βία».

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν σήμερα ως εξής σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία θα λειτουργούν κανονικά από 09:00 έως 21:00 Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός θα λειτουργούν από 09:00 έως λήξη βάρδιας Τρόλλεϋ και Προαστιακός θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σημειωτέον, το Μετρό δεν θα προσεγγίζει στο αεροδρόμιο.

Απάντηση