Σχέδιο Β’: Καλόπιστες οι κριτικές, αλλά λάθος οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις

Από την ιστοσελίδα «Το Μέτωπο» μια απάντηση στα δημοσιεύματα, (μεταξύ των οποίων και του mao.gr που έκανε αναδημοσίευση), για την εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Χασαπόπουλου κατά της Χρυσής Αυγής στην οποία ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πάνελ.

Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Έγινε επίσης κριτική γιατί εμφανίζεται σε μια βιβλιοπαρουσίαση δημοσιογράφου του ΔΟΛ».

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε από την πλευρά μας ότι το ζήτημα δεν είναι φυσικά ότι ο Νίκος Χασαπόπουλος (όχι ο Ιορδάνης) εργάζεται στο Βήμα. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει την εκδήλωση σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να δώσει δημοκρατικό άλλοθι στον διαβόητο Μάκη Βορίδη πλαισιώνοντας τον με το σύνολο του «συνταγματικού τάξου»  σε εκδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής δίνοντας έτσι τον συμβολισμό ενός μίνι αντιφασιστικού μετώπου.

Το κείμενο αναλυτικά: 

Καλόπιστες κριτικές, αλλά βασισμένες σε λάθος πληροφορίες και σε λάθος εκτιμήσεις δημοσιεύθηκαν σε κάποια blog στο διαδίκτυο (galaxyarchis, mao.gr, journalistas). Αφορούσαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου, δημοσιογραφου του Βήματος, με τίτλο «Χρυσή Αυγή». Για το βιβλίο μίλησε και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Έγινε κριτική γιατί συμμετείχε στην ίδια παρέα με τον βουλευτή της ΝΔ Βορίδη, παλιό συναγωνιστή και σύντροφο του Μιχαλολιάκου, αλλά δεν γράφηκε ότι ο Α.Α., παρά το «σαβουάρ βίβρ», παρά τον σχετικό θόρυβο που έγινε και με πλήρη κατανόηση από το κοινό του νοήματος της κίνησής του, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πάνελ -όπου συμετείχαν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ – έμεινε άδεια η καρέκλα του και κάθισε σε πίσω θέσεις μέσα στο ακροατήριο. Αρνήθηκε επίσης να κάνει τον χαζό, και στο σημείο ακριβώς που αναφέρονταν στις πολιτικές ευθύνες για το ναζιστικό φαινόμενο, υπογράμμισε συγκεκριμένα: πέρα από την Χρυσή Αυγή, «οι ευθύνες βρίσκονται και σε τούτο εδώ το τραπέζι». Έγινε επίσης κριτική γιατί εμφανίζεται σε μια βιβλιοπαρουσίαση δημοσιογράφου του ΔΟΛ, τη στιγμή που πολλοί ριζοσπάστες αριστεροί – και δεν γίνεται αλλιώς – στελεχώνουν, εργάζονται ή γράφουν σε έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά μέσα του ΔΟΛ, του Μπόμπολα, της Τεγοπούλου. Του ΔΟΛ ή όχι του ΔΟΛ, το βιβλίο αυτό είναι η πιο τεκμηριωμένη μέχρι σήμερα και ανοικτή καταγγελία, με ένα λόγο προσιτό στο κοινό εκείνο που ακολουθεί την Χρυσή Αυγή, για τον ανοικτά ναζιστικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης. Εάν πραγματικά μας ενδιαφέρει ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας και αν συναισθανόμαστε το μέγεθος του κινδύνου για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τότε δεν χανόμαστε σε  ένα «κουτσομπολιό για δεξιώσεις», αλλά έχουμε συνείδηση ότι τέτοια βιβλία βοηθάν. Και μάλιστα πολύ.

Πηγή

Απάντηση