Παύλος Αντωνόπουλος: Πάνω από 40% του λαού αμφισβητεί την ΕΕ

Ο Παύλος Αντωνόπουλος, ο συλληφθείς καθηγητής της απαγορευμένης αντι-ΕΕ πορείας στις 8 Ιανουαρίου μιλάει στην Αθηνά Φραγκούλη για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, την απαγόρευση της πορείας στο κέντρο της Αθήνας (και τη σύλληψή του) στις 8/1/13 και την κρατική τρομοκρατία κατά των εργαζομένων που αντιδρούν.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

«Την ημέρα της φιέστας που είχαν οργανώσει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς ορίσαμε αυτή τη συγκέντρωση και διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση απροκάλυπτα, θεωρώντας την αντίθετη άποψη ακόμη και για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως τρομοκρατία, απαγόρευσε τη συγκέντρωση. Χωρίς καμιά δικαιολογία. Απλά., δεν ήθελε να ακουστεί ότι υπάρχουν φωνές αντιτιθέμενες σε αυτό τον θεσμό.

Από τα τελευταία στατιστικά δεδομένα που μας έρχονται, πάνω από το 40% του ελληνικού λαού πλέον αμφισβητεί άμεσα τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον την έξοδό μας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ευρώ. Αυτό φαντάζομαι θα εκφραστεί και στις ευρωεκλογές που έχουμε τον Μάιο».

 

Παύλος Αντωνόπουλος για τις 8/1/13 from Donatella on Vimeo.

Απάντηση