Τα ρέστα του παίζει ο Αντώνης Σαμαράς

Κεντροδεξιό μέτωπο κατά Τσίπρα προτείνει το «καμένο χαρτί της δεξιάς»

Δεν βάζω την υπογραφή μου στην διάλυση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι κανει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση. «Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο» κραύγαζε με το γνωστό αλαζονικό ύφος του και τον καλεί μέχρι αύριο, Τετάρτη που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει» λες και απευθύνεται σε κάποιον απείθαρχο μαθητή.

Ο Α.Σαμαράς υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τη χώρα στο χάος και την οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. «Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;» είπε και επανέλαβε την καραμέλα για λαϊκισμό και αλαζονεία….

Ο Μεσσήνιος ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα των θιασωτών του μνημονίου, (που τον θεωρούν αποτυχημένο και ήδη προετοιμάζουν τη διάδοχη λύση στην κεντροδεξιά) και ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να αποδείξει ότι διαθέτει την αναγκαία πυγμή για να παραμείνει στην καρέκλα και να ηγηθεί του μνημονιακού μέτώπου.

Ο άνθρωπος που προεκλογικά υιοθέτησε μια light έκδοση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής, βάζοντας στο στόχαστρο την αριστερά και τους μετανάστες, χαρακτηρίζει «ακραίο» το δημοκρατικό αίτημα για λογιστική έρευνα του χρέους και πως «οδηγεί κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».

Πολύ αργά για τον Α. Σαμαρά.

Η λαϊκή πλειοψηφία έχει πάθει «ανοσία» απέναντι στα συνεχή διλήμματα του μνημονιακού στρατοπέδου.  Η κινδυνολογία τους έχει καταντήσει ανέκδοτο σαν την «αυτοδύναμη κυβέρνηση» του Σαμαρά.  Σε πρωτοσέλιδο της η Καθημερινή δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Σαμαρά τονίζοντας ότι «η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συρρίκνωσε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, δεν εμπνέει και δεν πείθει.»

Η εφημερίδα καλεί τις φιλομνημονιακές νεοφιλελεύθερες φωνές να «μιλήσουν» επιτέλους και να προχωρήσουν σε άμεση πολιτική αναδιάταξη γιατί αλλιώς «αν πάμε με αυτά τα δεδομένα στις εκλογές του Ιουνίου, η επικράτηση του κ. Τσίπρα και του ακραίου αντιμνημονιακού μπλοκ είναι βέβαιη».    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός αρχηγός που θα ενώσει την κεντροδεξιά; Ο Καραμανλής; Ο Αβραμόπουλος; Ή κάποιος «νέος και άφθαρτος» όπως ο νέος αγαπημένος των μνημονιακών ΜΜΕ Θ. Τζήμερος;

Απάντηση