Κρίσιμη σύσκεψη της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» για περιφέρεια Αττικής

Σύσκεψη του περιφερειακού σχήματος «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» (πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 28 Μάρτη στις 6.00 το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ (αμφιθέατρο Αντωνιάδου).

Στη συνάντηση (στην οποία αναμένεται μεγάλη συμμετοχή) θα αποφασιστεί το όνομα (αν θα υπάρξει αλλαγή) και ποιος θα είναι ο επικεφαλής (και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες) του ψηφοδελτίου της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για την περιφέρεια Αττικής.  Ακόμα στη σύσκεψη θα προγραμματιστεί ο σχεδιασμός της εκλογικής μάχης.  Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος έχει γίνει γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά ούτε κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της, ούτε υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου κρύβοντας κάτω από το χαλί τις υπαρκτές αντιθέσεις, προβληματισμούς και την πολιτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δυνάμεων (καθώς και στο εσωτερικό κάθε οργάνωσης) που στηρίζουν το εγχείρημα.  Μετά το ναυάγιο της «μετωπικής συμπόρευσης» με τις δυνάμεις του Σχεδίου Β’ άλλωστε αυτοί οι προβληματισμοί κατατέθηκαν δημοσίως από οργανώσεις και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Σενάρια και φήμες που θέλουν τη συνοχή της συμμαχίας να κρέμεται από μια κλωστή έχουν διαψευστεί στο παρελθόν.  Αναμένεται να υποστηριχτεί μια υποψηφιότητα η οποία θα εκφράζει και θα συμβολίζει τόσο τις διαθέσεις ανανέωσης σε ριζοσπαστική κατεύθυνση όσο και το πνεύμα ενότητας και δημοκρατικής λειτουργίας που απαιτείται.

Μέλη της κίνησης εκφράζουν την ευχή η συζήτηση και η διαμάχη να μην πάρει εκφυλιστικό και διαλυτικό χαρακτήρα ενός «πολέμου μηχανισμών» και μια τεχνητής συγκόλλησης ανάγκης στη λογική «να σώσουμε οτιδήποτε και αν σώζεται»  αλλά να υπάρξει ένας πλούσιος και ειλικρινής διάλογος που να δράσει προωθητικά και δημιουργικά.

Απάντηση