Επιστροφή της αντιφασιστικής αποστολής από Ουκρανία (βίντεο)

Επέστρεψαν τα δύο πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής αλληλεγγύης στην Ουκρανία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.  «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» φώναξαν μέλη της αντιφασιστικής καμπάνιας αλληλεγγύης που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τους συντρόφους τους.   Δύο μέλη της αποστολής που βρίσκονται από το Σάββατο στο Ντονμπάς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν άδεια εξόδου για γραφειοκρατικούς λόγους. 

Το κεντρικό πανό της καμπάνιας, που έφερε πίσω η αποστολή και άνοιξαν τα μέλη της μέσα στον αερολιμένα, γράφει στα ελληνικά και στα ρώσικα «No Pasaran! Από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό».

Ο Κώστας Φουρίκος από την ελληνική αποστολή έκανε μια σύντομη δήλωση για τη σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην πάλη των λαών και τον συμβολισμό αυτής της κίνησης στήριξης ενός λαού που περνάει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.  Υπογράμμισε την αξία του αντιφασιστικού αγώνα ενάντια σε μα απειλή που δημιούργησε την ανάγκη στον λαό της ανατολικής Ουκρανίας να πάρει τα όπλα να εξεγερθεί και να αντισταθεί.

Η  Ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία καλεί όσους και όσες συμμερίζονται την ανάγκη διεθνιστικής αλληλεγγύης να συμβάλουν στην πολιτική και οικονομική στήριξη της προσπάθειας που θα διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής. Η επόμενη συνέλευση της Καμπάνιας θα γίνει αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στη Λέσχη των Αναιρέσεων (Ιππ[οκράτους 175)  όπου θα υπάρξει και μια πρώτη ενημέρωση από τους συντρόφους που ταξίδεψαν στη Ρωσία και το Ντονμπάς.

Το Αντιφασιστικό Καραβάνι για το Ντονμπάς, ήταν πρωτοβουλία του ιταλικού σκα πανκ συγκροτήματος Banda Bassotti και στελεχώνεται από νεολαίες κομμουνιστικών και αριστερών οργανώσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Χώρα των Βάσκων και την Ελλάδα. Στόχος του Καραβανιού η πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, με παράδοση οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό του Ντονμπάς, και τη διοργάνωση συναυλιών στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, όπου βρίσκουν καταφύγιο ρωσώφωνοι της Ανατολικής Ουκρανίας αλλά και στο Ντονμπάς.

Σε  ανακοίνωση της το καραβάνι υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τις αδελφικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν με τους Μοσχοβίτες αντιφασίστες που αγωνίζονται εναντίον των Ρώσων νεοναζί που τόσο πριν όσο και μετά το ξέσπασμα του πολέμου αλληλοϋποστηρίζονταν με τους ναζί του Κιέβου.

Διαβάστε περισσότερα:

επίσημη ιστοσελίδα της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία

Σελίδα της Καμπάνιας στο facebook

 

Ο δημοσιογράφος ¨Αρης Χατζηστεφάνου που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εγκαίρως άδεια εξόδου συνεχίζει να ενημερώνει το ελληνικό κοινό μέσα από τα σόσιαλ μίντια και το ραδιόφωνο για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

 

 

 

Βίντεο από την αντικαπιταλιστική ενημερωτική  ιστοσελίδα Παντιέρα 

 

Απάντηση