Παρασκευή 7 μ.μ. Ομόνοια φωνάζουμε «έξω οι φασίστες»

Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η αντιφασιστική πορεία που διοργανώνουν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς την Παρασκευή Ιουνίου στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια. Η βάρβαρη και ποταπή επίθεση στελέχους της ναζιστικής συμμορίας ενάντια σε βουλευτίνες της Αριστεράς απλώς υπογραμμίζει το πραγματικό ποιόν των καθαρμάτων αυτών, κάτω από τη μάσκα της ωραιοποίησης που τους φόρεσαν τα ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει στο κάλεσμά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, «μόλις μπήκαν στη Βουλή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έστω και για 48 ώρες, κλιμάκωσαν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Πρώτα προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους απαιτώντας να σηκωθούν μπροστά στο φύρερ της συμμορίας σε συνέντευξη τύπου με χυδαίες εντολές τύπου «εγέρθητι». Μετά συμμορίες της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της Αστυνομίας οργάνωσαν επιθέσεις στη Καλλιθέα, το Περιστέρι, τα Βασιλικά της Εύβοιας. Εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ στις 16 Μάη, μέρα φοιτητικών εκλογών χτυπώντας φοιτητές. Στο κέντρο της Αθήνας επιχείρησαν εισβολή στα Γραφεία της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Στη Πάτρα σπίλωσαν τη μνήμη του δολοφονημένου Α.Λαζανά και προχώρησαν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται δίκες στελεχών της, όπως της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη για μαχαιρώματα προσφύγων και πανεπιστημιακών σε περιπολίες τρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πανεπιστημιούπολη. Είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας!».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σχετικό κάλεσμά της τονίζει: «Αγωνιζόμαστε για να ρίξουμε στα σκουπίδια τα Μνημόνια της λιτότητας και του ρατσισμού, για την νομιμοποίηση των μεταναστών, το άσυλο στους πρόσφυγες, την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Δεν αναγνωρίζουμε στους ορκισμένους εχθρούς της ελευθερίας το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους θεσμούς, τα ΜΜΕ, την δυνατότητα της παρουσίας τους στους δρόμους, για να αμφισβητήσουν και να τσακίσουν τις ελευθερίες όλων μας».

Το κάλεσμα υπογράφουν και: Η Ένωση Μεταναστών Εργατών, το Δίκτυο αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, η αντιφασιστική κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό  Φοιτητικοί σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, η ASANTE, Επιτροπή Αφγανών προσφύγων στην Ελλάδα, η Πρωτοβουλία ενάντια στη ρατσιστική βία και το φασισμό. Επίσης συνδικάτα όπως η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ.

Απάντηση