ΚΚΕ: Τα αντιφασιστικά μέτωπα είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αστούς πολιτικούς

Η Λαϊκή Συμμαχία είναι για το ΚΚΕ η απάντηση στην Χρυσή Αυγή και όχι τα «αντιφασιστικά μέτωπα»

Απορρίπτει το ΚΚΕ τις σειρήνες για τη συγκρότηση «αντιφασιστικού μετώπου» ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε σημερινό άρθρο στο Ριζοσπάστη  «Για τα περί αντιφασιστικού μετώπου» ο συντάκτης Θ. Μπ. υποστηρίζει ότι σε αυτό προσπαθούν να χωθούν μια σειρά παράγοντες της αστικής πολιτικής που ψάχνουν ευκαιρία να ξεπλυθούν στα μάτια του λαού, όλοι αυτοί που χαντάκωσαν χρόνια ολόκληρα με την πολιτική τους.  Τονίζει ότι ο φασιστικός κίνδυνος είναι υπαρκτή απειλή αλλά είναι πιόνι του συστήματος όπως και τα αστικά κόμματα που μιλάνε για τέτοια μέτωπα.   Το άθρο του Ριζοσπάστη επισημαίνει ότι ο φασιστικός κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά οι χρυσαυγίτες είναι τραμπούκοι του ίδιοι συστήματος που υπηρετούν και οι αστοί «δημοκράτες».

 Ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε ότι μάλλον άκομψο είναι το τσουβάλιασμα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  με τον ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστα πειστική η υπεραπλούστευση για «όλους αυτούς που χαντάκωσαν το λαό με την πολιτική τους» .

 

Η παρουσία της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη Βουλή, η προβολή της εγκληματικής δράση της από τα ΜΜΕ, έδωσαν πάτημα σε μια σειρά αστικά κόμματα και φορείς να κρούουν κώδωνα κινδύνου, να μιλάνε για τον κίνδυνο εκφασισμού του, λεγόμενου, δημόσιου βίου. Η ΝΔ αναπτύσσει τη θεωρία των «δύο άκρων», καθώς έτσι τη βολεύει για να τσακίσει το εργατικό κίνημα. Καμώνεται ως κυβέρνηση ότι πολεμά τη Χρυσή Αυγή. Την ίδια στιγμή, στρώνει το έδαφος για να αναπτύσσουν τα φασιστοειδή τη δράση τους. Για κίνδυνο εκφασισμού και αντιφασιστικό μέτωπο μιλούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο μπαμπούλας της ναζιστικής οργάνωσης μπορεί να υπάρχει, αλλά ως τραμπούκος του ίδιου του συστήματος που πιστά υπηρετούν και οι υπόλοιποι.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απομονώσουν πολιτικά τα φασιστοειδή και το ρόλο τους στο λαϊκό κίνημα, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές και όχι μέσα από αντιφασιστικά μέτωπα. «Η Λαϊκή Συμμαχία, η ταξική πάλη με στόχο την εξουσία, μπορούν να βάλουν στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή» καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.  Το άρθρο δείχνει να παίρνει ως δεδομένο ότι οι αναγνώστες γνωρίζουν τι σημαίνει λαϊκή συμμαχία.

Απάντηση