Η πιο μεγάλη μέρα ενάντια στο φασισμό: Όλοι στο Σύνταγμα

Ημέρα ενάντια στο φασισμό η σημερινή. Φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώνονται στις 12 στα Προπύλαια, ενώ στις δύο το μεσημέρι θα γίνει αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα. Στις έξι το απόγευμα στο Σύνταγμα θα γίνει η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία -που πρέπει να είναι μεγάλη ώστε να αποτελέσει μια ηχηρή απάντηση αφενός στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και αφετέρου στην αντιδημοκρατική θεωρία των δύο άκρων. Στη συναυλία συμμετέχουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνιάδου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason και Μπάμπης Στόκας.

fys

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, στον οποίον συμμετέχουν τμήματα της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ευρύτερου κινήματος καλεί σήμερα στις 5 μ.μ στα Προπύλαια για πορεία προς το Σύνταγμα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στο Πανεργατικό Αντιφασιστικό Συλαλλητήριο του Συντάγματος συμμετέχουν -εκτός από τις οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου- Πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές αγώνα προσδίδοντας στην αποψινή συγκέντρωση και το χαρακτήρα καταγγελίας των μνημονιακών πολιτικών για το Δημόσιο που διαλύουν ζωές και  κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος. Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και νέοι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ καλούν στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα.

Το νεοναζιστικό τέρας δεν μπορεί να εξουδετερωθεί από τα πάνω, με τους χειρισμούς του κ. Δένδια και την αντιφασιστική ρητορεία των καναλιών: στο δρόμο, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία μπορεί και πρέπει να ηττηθεί ο φασισμός. Ο Παύλος Φύσσας δεν είναι θύμα, αλλά τιμωρός. Το τραγούδι και η μαζική δημοκρατική κινητοποίηση είναι τα όπλα μας απέναντι στους σουγιάδες και τα ρόπαλα των χρυσαυγιτών.

Απάντηση