Ανεπιθύμητος! Συγκέντρωση κατά του Σόιμπλε και της απαγόρευσης

Κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 6.30 μ.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το αρχικό κάλεσμα έγινε από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα με σύνθημα «δεν υποχωρούμε – συνεχίζουμε». Μετά τη συγκέντρωση, προγραμματίζεται να γίνει πορεία προς τη Βουλή.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή την επίσκεψη του μισητού εκπροσώπου του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και του γερμανικού ιμπεριαλισμού Β.Σόϊμπλε. Καλεί σε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη και την απαγόρευση στις 6:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να καλέσουν σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Να δείξουμε όλοι μαζί ότι είναι ανεπιθύμητος αυτός, ο Σαμαράς, η ΕΕ και η πολιτική τους».

Ανακοίνωση συμμετοχής στην πορεία εξέδωσε και το Σχέδιο Β με την επισήμανση: «Το  ΣΧΕΔΙΟ Β’  καταγγέλλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας  και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, για να μην ενοχληθεί από τα θύματα της πολιτικής του ο εκπρόσωπος της τρόικας και  Γερμανών τραπεζιτών κ. Σόιλμπε. Η απαγόρευση δείχνει την υποταγή της πολιτικής εξουσίας στα κελεύσματα της τρόικας και την εκχώρηση της ανεξαρτησίας της χώρας μας στην ευρωπαϊκή  τράπεζα και ΔΝΤ».

Με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έχει απαγορευτεί η πραγματοποίηση δημοσίων συναθροίσεων και πορειών σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου (εδώ η σχετική αναφορών των κόκκινων ζωνών).

Απάντηση