Η «ανθρωπιά» του ποδηλάτη βρωμάει εκμετάλλευση

Η ανθρωπιά που και καλά  συγκίνησε το διαδίκτυο…

Όπως διαβάσαμε σε καμιά εκατοστή blogs καρμπόν:

Ένας ποδηλάτης στο κεντρικό Λονδίνο κατέγραφε με τη κάμερά του τους απρόσεκτους οδηγούς καθώς προσφάτως υπήρξε θύμα τροχαίου λόγω της απροσεξίας τους.

Τότε είδε έναν άστεγο να ψάχνει σε ένα κάδο για φαγητό.Ο Lewis Dediara, από την Νιγηρία, δίχως σκέψη προσφέρθηκε να του αγοράσει ό,τι ήθελε. Η εν λόγω αυθόρμητη κίνησή του έχει συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, ο πεινασμένος άνδρας το μόνο που επιλέγει είναι ένα σακουλάκι πατατάκια και λίγο γάλα ενώ ο ποδηλάτης τον ρωτά εάν όντως θέλει μόνο αυτά, λέγοντάς του για άλλη μια φορά πως μπορεί να πάρει ό,τι άλλο θέλει. Εκείνος του λέει πως μόνο αυτά θέλει. Ο 47χρονος με το που δημοσίευσε το δύο λεπτών βίντεο πλήθος κόσμος ενδιαφέρθηκε καθώς μέχρι τώρα το έχουν δει πάνω από 60.000 φορές.

 «Προέρχομαι από μια οικογένεια η οποία μου έμαθε να βοηθά τον πλησίον μου και ειδικότερα όταν υποφέρει», λέει ο ίδιος και προσθέτει πως θα του αγόραζα ό,τι ήθελε». «Την άλλη φορά θα του αγοράσω ένα μπέργκερ», συμπληρώνει.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει να φάει από τα σκουπίδια», γράφει από κάτω από το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο.

«Μπράβο», σχολιάζουν χρήστες ενώ ένας τονίζει πως η αυθόρμητη πράξη του κάνει τον κόσμο ένα ομορφότερο μέρος.

Ακόμα και αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι βιντεάκι φαίνεται ότι είναι στημένο! Δηλαδή να αγοράσεις ένα πακέτο πατατάκια -ούτε καν ένα Mac Menu- σε έναν πεινασμένο άστεγο και παράλληλα να το τραβήξεις σε βίντεο για να το ποστάρεις στο youtube και να επιδείξεις τη φιλανθρωπική σου δραστηριότητα είναι δείγμα ανθρωπιάς;   Και η «κάμερα έτυχε να είναι ανοιχτή» καθώς κατέγραφε τους απρόσεχτους οδηγούς. Κακοφτιαγμένα ψέματα και βιντεοταινίες…

2 thoughts on “Η «ανθρωπιά» του ποδηλάτη βρωμάει εκμετάλλευση

  • 23 Μαΐου 2012 at 03:18
    Permalink

    αριστερισμός χειρίστου είδους το άρθρο σχόλιο, ναι ιδιατέρως προβληματική η φιλανθρωπία και η αυτοπροβολή μέσω αυτής αλλά γιατί να στήσει κανείς κάτι τέτοιο, του ζητάει διάλεξε οτι θέλεις και του τα πληρώνει, επιπλέον υπάρχουν πολλες κάμερες που προσαρμόζονται στο κράνος του ποδηλάτη ή ακόμα και γυαλιά κάμερα

    Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: