Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

από το www.left.gr

Όπως είπε ένας φίλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν θα κάνουν αριστερή κυβέρνηση, αλλά κάτι έχει να μάθει ο ένας από τον άλλο. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες σε αυτή τη φάση οι συναντήσεις αυτές έχουν κυρίως συμβολική σημασία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραμένει εξωκοινοβουλευτική δύναμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση.  

Να πάρει ο λαός την εντολή στα χέρια του

Σε συστράτευση όλων των αριστερών δυνάμεων κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση σε συντροφικό κλίμα που είχε σήμερα το βράδυ αντιπροσωπεία της – αποτελούμενη από τους Άγγελο Χάγιο, Σπύρο Δρίτσα, Δημήτρη Σαραφιανό και Γιάννη Σηφακάκη – με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Άγγελος Χάγιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επικοινωνήσουμε και με τις άλλες αριστερές δυνάμεις της χώρας μας, τόσο με το ΚΚΕ όσο και με άλλες δυνάμεις.

Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ισχυρό ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου.

Μπορεί να κάνει μια δεύτερη επιτυχία αν κάνει το βήμα να πάρει ο λαός την εντολή στα χέρια του, με ένα κοινωνικό, εργατικό και πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει την κατάργηση όλων των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων που τους συνοδεύουν, θα επιβάλλει την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους και θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση.

Σε αυτή τη συστράτευση καλούμε ενωτικά όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Διαβάστε για το πρόγραμμα έξι σημείων που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

www.left.gr

One thought on “Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: