Γ. Δελαστίκ: «ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή»

Μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να φανταστεί τον δοσίλογο στρατηγό Τσολάκογλου –τον γνήσιο, όχι τα σημερινά αντίγραφά του!– κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής της Ελλάδας να προκηρύσσει …εκλογές και να νομίζει ότι θα τις κερδίσει με το σύνθημα …«Κατοχή ή ακυβερνησία»; Κι όμως με το σύνθημα αυτό προσπαθούν να ενισχύσουν την εκλογική απήχηση των κομμάτων τους στις αυριανές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος  όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς! «Μνημόνιο ή ακυβερνησία» είναι το σύνθημα που κατά κόρο ουσιαστικά προτάσσουν – και περιμένουν από τον κόσμο να τους ψηφίσει!


«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για την πολιτική σταθερότητα, γιατί χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση, κινδυνεύουν τα πάντα!» απεφάνθη ο Σαμαράς. «Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση και ο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων!» διακήρυξε ο Βενιζέλος. Δεν πειράζει δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εφαρμόζοντας την πολιτική του Μνημονίου έχουν ήδη ρημάξει τον λαό και τη χώρα, δεν πειράζει που αλυσόδεσαν και κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων για τώρα και για τις επόμενες δεκαετίες. Το κρίσιμο για τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά είναι μη τυχόν περιπέσει η χώρα σε «ακυβερνησία» και δεν εφαρμοστούν όλα τα επαίσχυντα μέτρα που έχουν υπογράψει και οι δύο με χέρια και με πόδια! Τους σαρώνει ο λαός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Τριάντα ολόκληρα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού συγκέντρωναν από 80% και πάνω των ψήφων κάθε φορά που γίνονταν βουλευτικές εκλογές. Τώρα πασχίζουν να πάρουν το …μισό(!) από αυτό το ποσοστό. Από πανίσχυρη πλειοψηφία θα περάσουν πιθανότατα σε θέση μειοψηφίας. Βάσει του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου αρκεί βέβαια να πάρουν και τα δύο κόμματα μαζί λίγο πάνω από το ένα …τρίτο(!!!) των ψήφων για να κερδίσουν 151 βουλευτές.

Αν δεν πιάσουν όμως το 50% των ψήφων, όποια κυβέρνηση και αν φτιάξουν, δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Θα περάσουν εφιαλτικές μέρες. Από τη Δευτέρα κιόλας θα αρχίσει η έφοδος του κινήματος για την ανατροπή τους, με κεντρικό σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση της δοσίλογης μειοψηφίας»! Η εποχή αλλάζει τη νύχτα της Κυριακής. Ο δικομματισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετράει τις τελευταίες του ώρες. Αυτό σημαίνει ότι αφενός πρέπει να απολαύσουμε με την καρδιά μας τον ενταφιασμό του και αφετέρου να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να θαφτούν όσο πιο βαθιά γίνεται ώστε ακόμη και αν βρικολακιάσουν, να μην μπορούν να βγουν από το μνήμα τους! Έχει τεράστια πολιτική σημασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάρουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά – ακόμη χειρότερα και από τα καταστροφικά ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο της έκφρασης του βίαιου αντιλαϊκού μίσους εναντίον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ως όργανα των Γερμανών, του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού καπιταλισμού βύθισαν εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, μικρομεσαίους, νέους και συνταξιούχους στη φτώχειας και στη δυστυχία, αναμένεται ενίσχυση και όλων των συνιστωσών της Αριστεράς – ακόμη και εκείνων που χρειάζονται πολλά εισαγωγικά για να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, αφού στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από …«μπουζουριέρες» του ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν …γιάφκες ΠΑΣΟΚτζήδων της παρανομίας που κρύβονται! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα απουσιάζει από αυτή τη γιορτή της Αριστεράς. Θα είναι παρούσα – και όλα τα μηνύματα από παντού καλλιεργούν την ελπίδα ότι η παρουσία της θα είναι αισθητή με πρωτοφανή τρόπο! Όταν ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ακόμη και οι μικρομεσαίοι και ίσως και οι συνταξιούχοι ξεκινούν μια γενικευμένη πολιτική ανταρσία ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που κυριαρχούσε επί σαράντα σχεδόν χρόνια, δεν θα μπορούσε βεβαίως να λείπει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αυτή τη φορά θα περιμένουμε με γλυκειά προσμονή και τα εκλογικά αποτελέσματα. Αν επιβεβαιωθεί η εικόνα που έχουμε, η δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού θα ανοίξει το δρόμο για ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη Βουλή! Ποτέ άλλοτε πάντως στη μεταπολιτευτική περίοδο δεν υπήρξε εξωκοινοβουλευτική δύναμη της επαναστατικής Αριστεράς τόσο γνωστή όσο έχει γίνει σήμερα γνωστή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό δεν αρκεί φυσικά για να μας ψηφίσει κάποιος, όμως σίγουρα συνιστά ένα πρώτο βήμα υπέρβασης του τείχους σιωπής και άγνοιας που αντικειμενικά αλλά και σκόπιμα περιβάλλει τη δράση, τις θέσεις, ακόμη και την ύπαρξη μικρών ριζοσπαστικών οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Αυτή τη φορά η ευκαιρία είναι μοναδική. Καθώς το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης καταρρέει παταγωδώς, η προσοχή ολόκληρης της κοινωνίας έχει εστιαστεί και σε όλα τα μικρά κόμματα που έχουν κάτι να πουν, όχι μόνο στα μεγάλα κόμματα – πυλώνες του συστήματος. Οφείλουμε να αδράξουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία και να πείσουμε ευρύτερες μάζες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σοβαρές θέσεις. Αν το κατορθώσουμε και αυτό αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την κοινοβουλευτικλή εκπροσώπηση, η οποία θα συνιστά ισχυρή βοήθεια στον σκληρότατο αγώνα που μας περιμένει μετά τις εκλογές.

Ο Γιώργος Δελαστίκ είναι διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ 

Διαβάστε ακόμα τη συνέντευξη του Πέτρου Παπακωνσταντίνου στο mao.gr

One thought on “Γ. Δελαστίκ: «ΑΝΤΑΡΣΥΑ παντού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: