ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: Η πολιτική τους φέρνει ναυάγια

 Η εφαρμογή της πολιτικής τους, στην πράξη σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς– δολοφονίες στις θάλασσες και αύξηση της κερδοφορίας των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών . τονίζει σε ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάλαιρο στο οποίο δώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό της Πρέβεζας και όλους τους φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες- ως οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης- προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον πόλεμο και τις δυτικοθρεμένες δικτατορίες των χωρών που προέρχονται.

 Η «ελεύθερη» μετανάστευση του πλούτου σε όλο τον κόσμο δημιουργεί την «παράνομη» μετανάστευση της φτώχειας. 

 

Η κυβέρνηση η σημερινή και οι προηγούμενες έχουν καταργήσει την δυνατότητα χορήγησης ασύλου, κατασκεύασαν  τείχη στον Έβρο, ενίσχυσαν τα αστυνομικά πογκρόμ τα οποία χρησιμοποιούνται και σε βάρος οποιουδήποτε αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και μετέτρεψαν όσα στρατόπεδα δεν χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα κράτησης μεταναστών. Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να γλυτώσουν από τα συρματοπλέγματα, τον πνιγμό και τις περιπολίες της Frontex, θα πρέπει να περάσουν Ιερά Εξέταση (από την ΕΛ.ΑΣ και την Frontex) προκειμένου να αποδείξουν ότι …είναι πρόσφυγες. Η εφαρμογή της πολιτικής τους, στην πράξη σημαίνει ακόμα περισσότερους πνιγμούς– δολοφονίες στις θάλασσες και αύξηση της κερδοφορίας των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών .
Η πολιτική αυτή, συνάδει απόλυτα με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι η άλλη πλευρά των Μνημονίων. Την στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, διαλύουν την υγεία και την παιδεία, απολύουν κλείνουν παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια, σχολεία κοινωνικές υπηρεσίες και τσακίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων φορτώνουν την ευθύνη για την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής,  στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι οι ίδιοι που έχουν στείλει στρατό στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ,την Σομαλία, τη Λιβύη και αλλού για να ενισχύσουν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα μειώνουν μισθούς και απολύουν χιλιάδες ανθρώπους.
Αντί να ξοδεύονται τεράστια ποσά για να λαδώνονται οι ιμπεριαλιστικές μηχανές του πολέμου  απαιτούμε η κυβέρνηση να φτιάξει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους. Αντί να ξοδεύονται δισεκατομμύρια από την ΕΕ και την κυβέρνηση για την Frontex ζητάμε να δώσει λεφτά για το ασφαλιστικό και τα ταμεία και να μειώσει την ανεργία και την φτώχεια.

Καλούμε το λαό της Πρέβεζας και όλους τους φορείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και στους πρόσφυγες.
Ζητάμε:

– Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ) να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι. Να καταργηθούν οι  FRONTEX και ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.

– Πολιτικό άσυλο για όσους το επιθυμούν και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μέτωπο ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο. Κοινό μέτωπο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για πλήρη εργασιακά, δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Ανυπακοή στους πολέμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να φύγουν όλοι οι στρατοί από τη Μέση Ανατολή και τη Αφρική. Να αφήσουν τους λαούς ήσυχους να αποφασίσουν για τη ζωή τους.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑΣ 15/11/2013

Απάντηση