Για τη Βουλή των από κάτω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές

Αυτόνομο στίγμα για τη ρήξη με το μνημονιακό μπλοκ και την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπέμπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ανακοίνωσε σήμερα τα πλήρη ψηφοδέλτιά της σε όλη τη χώρα. Παράλληλα επισημοποιήθηκε και η εκλογική και πολιτική συνεργασία με την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη (ρεπορτάζ εδώ). Τα ψηφοδέλτια έχουν αλφαβητική σειρά των υποψηφίων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Παναγιώτης Σωτήρης, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει αυτόνομα για να υποστηρίξει την αυτοτέλεια της πολιτικής της πρότασης». Σημείωσε πως «δεν χρειαζόμαστε επαναδιαπραγμάτευση αλλά σύγκρουση και ανατροπή», ενώ εκτίμησε ότι η συμμετοχή της Αριστεράς σε κυβε΄ρνησεις υπάρχει ο κίνδυνος να φέρει σοβαρές ήττες.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι θα μαυριστεί και πάλι το Μνημόνιο και πως ο ελληνικός λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. «Απέναντι στην κρίση, η αντικαπιταλιστική ανατροπή που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ελπίδες του κόσμου», είπε.

«Εκφράζουμε την ιδιότυπη Βουλή των από κάτω, αυτής δηλαδή που μπορεί πραγματικά να αλλάξει το τοπίο», υπογράμμισε ο Τάσος Κατιντσάρος. Επανέλαβε την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής που όπως σημείωσε, «θα αναζητά ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που θα αλλάξει τις εξελίξεις».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός διευκρίνισε ότι εχθρός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το «μαύρο μνημονιακό μέτωπο» και όχι η Αριστερά, όμως άσκησε κριτική στη φιλοευρωπαϊκή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «άλλος δρόμος για να φύγουμε από το Μνημόνιο δεν υπάρχει, παρά έξω από το ευρώ και την ΕΕ». Όπως πρόσθεσε, «δεν συμφέρει ο απομονωτισμός και η περιχαράκωση, όλοι μαζί μπορούμε με τους αγώνες μας να τους ανατρέψουμε».

Τέλος ο Βασίλης Θεοφανόπουλος, εκ μέρος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη ανέπτυξε την πρόταση για μια «εργατική κυβέρνηση» ως απάντηση στην «αριστερή κυβέρνηση», τη θέση δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, έκανε λόγο για ανα΄γκη ενότητας πάνω σε ένα μεταβατικό επαναστατικό πρόγραμμα και τόνισε πως βασικός κρίκος ενός τέτοιου προγράμματος είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα εδώ.

Φωτογραφία: Νεφήλη Πήττα.

One thought on “Για τη Βουλή των από κάτω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: