ΑΝΤΑΡΣΥΑ: κάτω τα χέρια από αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Στο κάλεσμα διαδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 12 μ. στα Προπύλαια (Αθήνα) και στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη) καλεί με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταδικάζοντας τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Όπως τονίζει το σχήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει «μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο, στο παραμικρό σκίρτημα αντίστασης στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Υιοθέτηση όχι μόνο της ακροδεξιάς ρητορείας αλλά και την κάλυψη και ανοιχτή υποστήριξη των ακροδεξιών πρακτικών. Στέρηση βασικών δικαιωμάτων, όπως η επαφή με δικηγόρους. «Δικαστική συνδρομή» που φόρτωσε στους συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας το ιδιώνυμο κακούργημα της «κουκούλας», παρότι η σύλληψη όλων, με ακάλυπτα πρόσωπα, έγινε σε ζωντανή σύνδεση».

Η ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων πως «το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου μας αφορούν όλους και όλες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τα ασθμαίνοντα μαντρόσκυλά τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία».

[φωτογραφία: Γιάννης Καραμπάτσος, 7-11-2012]

Απάντηση